Cautare
, Contributor

Sunt redactor Forbes Romania, coordonator al proiectului Forbes 50 cele mai influente femei din România, scriu despre cariere, educație și servicii medicale.

Servicii financiare |
|

Participare BERD de până în 150 mil. euro la emisiunile de obligaţiuni

bani_euro.jpg
Programul de 150 milioane euro se încadrează în Planul Comun de Dezvoltare al Instituţiilor Financiare Internaţionale pentru Europa Centrală şi de Sud Est, ce a fost lansat în noiembrie 2012 de către BERD. 

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a lansat un program de 150 milioane euro pentru a susţine emisiunile de obligaţiuni pe termen mediu şi lung ale instituţiilor financiare locale, se arată într-un comunicat al BERD.

Programul BERD pentru dezvoltarea pieţei obligaţiunilor emise de instituţii financiare din România acoperă investiţii în titluri de credit negociabile emise de către băncile locale şi instituţiile financiare nebancare.

Prima investiţie din acest program a vizat subscrierea de obligaţiuni în lei emise recent de UniCredit Ţiriac Bank. BERD a subscris 20% din totalul de 550 milioane lei (echivalentul a 121 milioane euro), la care s-a ridicat emisiunea de obligaţiuni negarantate cu maturitate de 5 ani, care a atras peste 30 de investitori.Investitorii instituţionali locali au subscris în total peste jumătate din volumul emisiunii de obligaţiuni.

UniCredit Ţiriac Bank a atras 550 milioane lei prin oferta de obligaţiuni derulată pe Bursă, peste valoarea indicativă de 500 milioane lei. Emisiunea a fost subscrisă în proporţie de peste 50% de investitori din România, dintre aceştia societăţile de administrare a investiţiilor atrăgând 39,38%, iar fondurile de pensii au avut o pondere de 28,7%.

“Implicarea instituţiilor financiare internaţionale, precum BERD, şi faptul că emisiunea noastră a fost suprasubscrisă în contextul unor condiţii dificile de piaţă demonstrează potenţialul bun al segmentului obligaţiunilor corporative din România”, a declarat Rasvan Radu, CEO al UniCredit Ţiriac Bank.

În 2010 BERD lansa Initiativa de Dezvoltare a Pieţelor de Capital şi Moneda Locală, în scopul susţinerii reformelor şi politicilor din ţările de operare ale BERD.  Programul de 150 milioane euro se încadrează în Planul Comun de Dezvoltare al Instituţiilor Financiare Internaţionale pentru Europa Centrală şi de Sud Est, ce a fost lansat în noiembrie 2012 de către BERD, Grupul Băncii Europene pentru Investiţii si Grupul Bancii Mondiale. Planul include angajamente totale de peste 30 miliarde euro pentru o perioadă de doi ani.

BERD, deţinută de 64 de ţări şi două instituţii interguvernamentale, susţine dezvoltarea economiilor de piaţă şi a democraţiei.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii