FacebookTwitterLinkedIn

Holdingul lui Ion Țiriac include în prezent participații importante în cadrul a cel puțin 40 de companii private, din domenii variate, de la auto, imobiliare, servicii financiare, transport şi energie. Printre acestea, unele dintre cele mai valoroase afaceri din România: Unicredit Țiriac Bank, Allianz-Țiriac sau Metro Cash & Carry România. Aproape toate succesele sale sunt rezultatul unor parteneriate bine alese.

Ion Ţiriac a trecut de la cariera de sportiv la cea de om de afaceri devenind proprietarul şi organizatorul mai multor turnee de tenis din circuitul ATP sau WTA. Ulterior a atras în ţară investitori străini, alături de care a demarat afaceri. Ţiriac este cel care a înfiinţat, împreună cu un grup de parteneri în 1990, prima banca privată din România, Banca Ţiriac. Ulterior, aceasta s-a unit cu HVB Bank și a dat naştere HVB Ţiriac, care a fost absorbită de Unicredit, ca parte a tranzacției de la nivel internațional dintre Unicredit și HVB.

Pentru Țiriac a urmat un parteneriat cu compania mondială de asigurări Allianz, care a început să funcţioneze pe piaţa românească sub denumirea Allianz Ţiriac. Bazele  au fost puse în 1994, odată cu înfiinţarea societăţii de asigurări „Ion Ţiriac“ SA (ASIT), iar compania a ajuns rapid printre cei mai mari operatori privaţi de asigurări.  În 2000 societatea ASIT a fost integrată în grupul german  de asigurări Allianz.

Puţini ştiu că şi trustul de presă Media Pro s-a născut în urma unui parteneriat, dar Țiriac a renunţat, ulterior, la acţiunile pe care le deţinea la Pro TV.

Una dintre cele mai importante divizii ale holdingului, dar şi cea mai afectată de criză, rămâne retailul auto. Totul a  început în 1995 cu Mercedes şi Ford, ulterior li s-au adăugat mărcile Hyundai, Mitsubishi, Land Rover, Jaguar, Chrysler. Divizia Ţiriac Auto include acum 65 de reprezentanţe mono sau multi-brand, care comercializează şase dintre cele mai renumite mărci (Mercedes-Benz, Jaguar, Hyundai, Ford, Mitsubishi, Land Rover). Şi aici, parteneriatul a fost formula aleasă. De pildă, în Moldova, omul de afaceri s-a asociat cu Bogdan Piţigoi (proprietarul grupului Tester), unul dintre cei mai mari dealeri auto din zonă, pentru comercializarea mărcilor de lux din portofoliul grupului său. Pentru a dezvolta acest segment, miliardarul lua în calcul, anul trecut, intrarea într-un parteneriat cu o companie străină.

Vezi aici maşinile din colecţia lui Ion Ţiriac

Tot anul trecut se înființa firma Oil Energy Trading, care comercializează combustibili solizi, lichizi şi gazoşi şi produse derivate. Aici Provenza Holdings Limited (o societate înregistrată în Cipru) deţine 75% din acțiuni, conform datelor de la Registrul Comerţului, iar restul este împărţit de Remus Mihai Hîrceaga, fost membru în Consiliul de Management al OMV Petrom Marketing SRL, și Alexandru Mihuț Pițigoi (proprietarul dealerului Colina Motors).

Fostului tenismen nu îi putea scăpa oportunitatea numită agricultură, domeniu în care deține deja câteva mii de hectare. La  începutul anului trecut, el anunţa că este în căutarea unui parteneriat cu o companie care activează în acest domeniu.  Există şi eşecuri de business în parteneriat: proiectul Silver Mountain, din Poiana Braşov, intrat în insolvență, în care s-a implicat, împreună cu alte câteva nume sonore, alături de Dan Fischer, un important om de afaceri român, decedat anul trecut.


Recent presa americană specula că Ion Ţiriac ar fi interesat de achiziţia gigantului International Management Group (IMG), care impresariază nume importante din tenis, fotbal, fotbal american, golf şi modă. În acest caz, cercul ar fi închis, iar cel mai faimos antreprenor român ar reveni, într-un fel, la începuturi.

Sport vs. afaceri

Lecţia lui Ion Ţiriac ar putea fi rezumată de ceea ce spunea într-un vechi interviu: „meciuri amicale nu există, sportul te învaţă să câştigi şi să accepţi când pierzi“.

Articol apărut în ediţia specială Forbes, Lecții după 20 de ani. Vedeţi aici ce alte articole mai conţine aceasta.