Cautare
, Contributor

Servicii financiare |
|

Parteneriat Groupama Asigurări – Xerox România

xerox.jpg
Groupama Asigurări a încheiat un nou parteneriat cu Xerox România, pentru optimizarea flotei de echipamente de birou și servicii avansate de management al imprimărilor.

Compania a semnat primul contract de management al documentelor cu Xerox în decembrie 2009, reînnoindu-l ulterior. Peste 400 de echipamente Xerox au fost instalate în toate agenţiile Groupama Asigurări.

Groupama Asigurări  tipărește aproximativ 1,5 milioane de pagini în fiecare lună, în cele peste 200 de agenţii şi puncte de lucru din țară, astfel încât îşi dorea predictibilitate şi control al costurilor, mai ales ca urmare a fuziunii companiilor BT Asigurări, Asiban și OTP Garancia, încheiată la finalul anului 2009. 

Un alt motiv care a stat la baza încheierii acestui partenieriat este legat de costurile ridicate de mentenanță. ,,Pentru că deține o flotă de echipamente eterogenă (118 modele de echipamente de la peste 15 producători), în toate birourile sale din ţară, era nevoie de o flotă de echipamente bine structurată a cărei monitorizare să fie facilă”, spun oficialii companiei.

”Prin implementarea acestui proiect, Groupama Asigurări a redus costurile cu imprimările cu 33,6%”, a afirmat Paul Zarzara, manager achiziţii Groupama Asigurări şi Project manager pentru acest proiect.

“S-a reorganizat parcul de echipamente de birou. În noua configurație, este format din 25% echipamente existente (cele mai eficiente din punct de vedere funcțional şi din punct de vedere costuri) și 75% din echipamente Xerox noi. De asemenea, numărul echipamentelor s-a redus cu 67%, numărul consumabilelor gestionate cu 90% şi s-a reuşit omogenizarea parcului de echipamente de birou şi optimizarea fluxurilor interne”, a adăugat Paul Zarzara.

În urma implementării acestei soluţii, Groupama Asigurări anunță că a crescut productivitatea şi nivelul serviciilor adresate clienților și a reușit să scadă costurile cu documentele. De asemenea, a fost implementat un sistem de control şi audit asupra mediului de imprimare în companie.

Groupama își desfășoară activitatea în în 14 ţări din Europa şi Asia și a pătruns pe piaţa românească la finalul anului 2007 prin achiziţia BT Asigurări şi în 2008, prin preluarea Asiban şi OTP Garancia. În urma unui proces de fuziune şi integrare a rezultat Groupama Asigurări, care ocupa la finalul anului 2010 locul al patrulea în clasamentul general al companiilor de asigurări.

Xerox România este subsidiară a companiei Xerox, având o activitate pe piaţa locală de 45 de ani. Compania oferă servicii  de management al documentelor.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii