Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Parlamentul European şi Preşedinţia Consiliului au ajuns la un compromis asupra viitorului buget multianual

Negociatorii Parlamentului European şi Preşedinţia Consiliului au ajuns la un compromis care conturează un acord politic asupra viitorului buget multianual și mecanismului de redresare economică, dar și asupra noilor resurse financiare proprii ale Uniunii Europene, informează Radio România Actualități.
coronavirus ue uniunea europeana steag update

Compromisul trebuie aprobat cu unanimitate în Consiliu şi cu cu majoritate în Parlament.

În acest moment este vorba despre 16 miliarde de euro în plus față de pachetul convenit de liderii de state în luna iulie.

Fondurile suplimentare vor proveni în principal din amenzi pentru încălcarea dreptului concurenţei şi astfel vor fi mărite sumele pentru Programul UE pentru sănătate, se obţine un an suplimentar de finanțare pentru Erasmus Plus și se asigură o consolidare a finanțării pentru cercetare.

Negociatorii au fost de acord cu principiul conform căruia costurile de rambursare pe termen mediu și lung a datoriei rezultate din fondul de redresare nu ar trebui să fie în detrimentul unor programe de investiții bine stabilite în bugetul multianual și nu ar trebui să aibă ca rezultat contribuții mult mai mari bazate pe Venitul Național Brut din partea statelor membre.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii