FacebookTwitterLinkedIn

Raportul și contul de execuție bugetară pe anul 2016 au fost respinse, fiind înregistrate 203 voturi ”pentru” și 74 ”împotrivă”.

Președintele Comisiei de cultură din Senat, Radu Preda, a prezentat în plen decizia de respingere a Raportului de activitate al SRTv de către comisiile reunite, hotărâre luată în 19 septembrie.

“Așa cum reiese din raportul de activitate, se reamintește că TVR a încheiat la 31 decembrie 2016 cel mai greu an din istoria sa. Prăbușirea a început acum 10 ani, rostogolirea și creșterea datoriilor, lipsa achizițiilor valoroase, neglijarea producției, menținerea subfinanțării, dezinteresul intern și extern față de instituție au adus Televiziunea națională în pragul colapsului. (…) Datoria la 31 decembrie 2016 era de 653.902.073 lei, peste 145 de milioane de euro. (…) Investițiile în programe au scăzut cu 90% și cu un procent apropiat a scăzut și cota de piață — 85%”, a afirmat Radu Preda, care a citat din Raportul de activitate al SRTv pe 2016, amintind că și contul de execuție bugetară al instituției a primit aviz negativ.

Pe 19 septembrie, parlamentarii PNL s-au retras de la ședința comisiilor reunite, acuzând dezbaterea “pe repede înainte” a Raportului de activitate al SRTv, prin introducerea unui punct suplimentar pe ordinea de zi. Și în plenul reunit, președintele Comisiei de cultură din Camera Deputaților, Gigel Știrbu, a reafirmat că este pentru prima dată când în plenul celor două Comisii reunite de cultură raportul unei instituții de o asemenea importanță a fost dezbătut “pe repede înainte”.

VREAU TWIN PEAKS!

Respingerea raportului de activitate al SRTv pe 2016 atrage după sine demiterea de drept a Consiliului de Administrație al televiziunii publice.

Noul președinte-director general interimar al SRTv va avea un mandat de șase luni.