Cautare
, Contributor

Bani și Investiţii |
|

Parlamentul german a votat asupra unui nou pachet de salvare pentru Grecia

Cei mai mulți membri ai Parlamentului German au votat în favoarea celei de-a treia încercări de salvare a Greciei, care va primi un pachet de salvare de 86 miliarde euro, potrivit BBC.
Grecia

Un total de 454 de parlamentari germani au votat în favoarea unui nou pachet de salvare pentru Grecia, prin care i se asigură suma de 86 miliarde euro. 113 parlamentari au fost împotriva acestei decizii, în timp ce 18 s-au abținut. Bundestagul a aprobat planul de asistență financiară pentru Grecia după o săptămână în care au existat dubii referitoare la un vot pozitiv. Angela Merkel și ministrul de finanțe Wolfgang Schaeuble au promis că FMI va furniza fondurile necesare și că o nouă încercare de salvare a Greciei este benefică pentru Europa.

Wolfgang Schaeuble a declarat: ,,Nu există o garanție că vor exista rezultate pozitive, dar având în vedere faptul că parlamentul elen a aprobat cele mai multe măsuri, ar fi iresponsabil să nu luăm în considerare acest nou început al Greciei”.

Fondurile vor fi împărțite în următorii trei ani. Prima tranșă va fi de 26 miliarde euro (10 miliarde euro pentru recapitalizarea băncilor și 16 miliarde euro vor fi transferați în mai multe rate. Din această sumă, 13 miliarde euro vor fi primiți pe 20 august, când Grecia va trebui să ramburseze 3,2 miliarde dolari către Banca Centrală Europeană (BCE).

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii