Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Parlamentul European dorește un acord de asociere UE – Marea Britanie

Parlamentul European (PE), reunit miercuri în sesiune plenară la Strasbourg, a adoptat o rezoluţie care prezintă un posibil cadru de asociere pentru viitoarele relaţii dintre Uniunea Europeană şi Marea Britanie după Brexit, informează AGERPRES.
parlamentul european

Rezoluţia a fost adoptată cu 544 voturi pentru, 110 voturi contra şi 51 abţineri.

Conform documentului, viitoarea relaţie dintre UE şi Marea Britanie s-ar putea baza pe patru elemente: relaţii comerciale şi economice (FTA), securitate internă, cooperare în politica externă şi de apărare şi cooperare tematică (de exemplu în proiecte transfrontaliere de cercetare şi inovare).

Rezoluţia, elaborată de redactată de grupul de coordonare al PE pentru Brexit, salută propunerea de acord de retragere prezentată de Comisia Europeană la 28 februarie şi exprimă sprijinul pentru aranjamentele de tranziţie propuse. Textul reiterează importanţa asigurării unui tratament egal şi corect pentru cetăţenii UE care locuiesc în Marea Britanie şi pentru cei britanici care trăiesc în UE.

Rezoluţia adoptată miercuri reprezintă contribuţia PE la Consiliul European din 22-23 martie, în cadrul căruia ar putea fi aprobate liniile directoare pentru negocierile viitoarei relaţii a Marii Britanii cu UE.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii