Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

ForbesLife |
|

Parlamentul European dezbate situația din România

Justiţia și statul de drept din România sunt dezbătute în această dimineață în în Parlamentul European.
proteste 2

Sesiunea plenară a început la ora 10:00 ora României și a fost cerută de grupurile PPE şi ALDE. Un europarlamentar al grupului Alianței Progresiste a Socialiștilor si Democraților  a cerut trimiterea unei misiuni de documentare în România pentru clarificarea situaţiei. Dezbaterea s-a încheiat în jurul orelor 11.00. Regăsiți mai jos câteva dintre declarații.

Frans Timmermans, prim-vicepreședintele Comisiei Europene, a lansat un apel la Guvernul României să nu facă „pași în direcția opusă” și a afirmat că fondurile europene alocate României pot fi afectate de noua legislație.

„Vom analiza proiectul de lege şi aceste chestiuni, dar astăzi, este foarte important să transmit un mesaj politic Guvernului român: nu întoarceţi spatele acestor progrese, nu mergeţi în sens opus, continuaţi, mergeţi pe acest drum, chiar dacă uneori este dureros, o faceţi pentru populaţia voastră. Toţi românii merită o ţara fără corupţie. România trebuie să îşi ia locul în rândul ţărilor UE fără a fi privită diferit, din niciun punct de vedere. Pentru a-şi îndeplini visul, trebuie să scape de corupţie. Este aproape în punctul în care evoluţia sa este ireversibilă. Deci vă rog, transmit Guvernului român, nu faceţi paşi în direcţia opusă”, a afirmat Timmermans.

Europarlamentarul Monica Macovei a afirmat că aseară au fost, pe stradă în București, circa 200.000 de oameni și alți 200.000 de oameni au fost în restul țării. “Comisia Europeană trebuie să ceară acestui Guvern să abroge ordonanța de urgență până pe 9 februarie. Dacă vreți să mergeți în misiune, mergeți mâine, și stați alături de popor nu alături de hoți. Hoții trebuie anchetați că de-asta am intrat în UE cu lupta anticorupție.”

Europarlamentarul Norica Nicolai a afirmat că nimeni nu poate pune în discuția vocația europeană a poporului român. “Asistăm la o încercare de răsturnare a unui guvern legitim. Statul român este hotărât să lupte împotriva corupției, dar anticorupție nu înseamnă o justiție abuzivă. Inclusiv DNA a fost înființată prin ordonanță de urgență.”

Citește și Încep plecările din Guvernul României!

Foto: Bogdan Minoiu

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii