Cautare




, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Parlamentul britanic a respins acordul privind Brexitul încheiat de premierul Theresa May cu liderii UE

Parlamentul britanic a respins marţi seara, cu doar 73 de zile înaintea Brexitului, singurul plan în vederea unei ieşiri ordonate din Uniunea Europeană (UE), informează News.ro. Acordul a fost respins cu 432 la 202 voturi. În Parlamentul britanic urmează să fie iniţiată o moţiune de cenzură împotriva Guvernului May.
shutterstock_1064025650

Parlamentul a respins acordul Brexitului cu un vot copleşitor, aruncând Regatul Unit într-o criză, cu doar zece săptămâni înainte ca ţara să părăsească Uniunea Europeană, scrie The Associated Press.

Camera Comunelor s-a pronunţat cu 432 la 202 voturi împotriva acordului încheiat de Guvernul Theresei May şi UE în noiembrie 2018.

Parlamentul britanic urmează să organizeze în această seară o moţiune de cenzură a Guvernului May. Liderul opoziţiei laburiste Jeremy Corbyn, care reclamă de săptămâni alegeri legislative anticipate, a prezentat o moţiune de cenzură contra Guvernului britanic, cataogând acest vot drept „catastrofic” pentru Executivul conservator.

Dacă supravieţuieşte moţiunii de cenzură laburiste, care urmează să fie supusă la vot miercuri, la ora locală 19:00 (21:00, ora României), Theresa May va avea termen până luni să prezinte un „plan B”. Ea are mai multe opţiuni – şi anume să se angajeze să se întoarcă să negocieze la Bruxelles sau să ceară o amânare a datei Brexitului, prevăut la 29 martie.

RADIOURILE CU CELE MAI MARI ÎNCASĂRI DE PUBLICITATE – ANUL 2018

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii