FacebookTwitterLinkedIn

Parlamentul a respins acordul Brexitului cu un vot copleşitor, aruncând Regatul Unit într-o criză, cu doar zece săptămâni înainte ca ţara să părăsească Uniunea Europeană, scrie The Associated Press.

Camera Comunelor s-a pronunţat cu 432 la 202 voturi împotriva acordului încheiat de Guvernul Theresei May şi UE în noiembrie 2018.

Parlamentul britanic urmează să organizeze în această seară o moţiune de cenzură a Guvernului May. Liderul opoziţiei laburiste Jeremy Corbyn, care reclamă de săptămâni alegeri legislative anticipate, a prezentat o moţiune de cenzură contra Guvernului britanic, cataogând acest vot drept „catastrofic” pentru Executivul conservator.

Dacă supravieţuieşte moţiunii de cenzură laburiste, care urmează să fie supusă la vot miercuri, la ora locală 19:00 (21:00, ora României), Theresa May va avea termen până luni să prezinte un „plan B”. Ea are mai multe opţiuni – şi anume să se angajeze să se întoarcă să negocieze la Bruxelles sau să ceară o amânare a datei Brexitului, prevăut la 29 martie.

RADIOURILE CU CELE MAI MARI ÎNCASĂRI DE PUBLICITATE – ANUL 2018