FacebookTwitterLinkedIn

Deputaţii PSD vor să afle și dacă prelungirea stării de alertă a fost cerută de guvern pentru a justifica obligativitatea purtării măștilor și implicit vânzarea în număr mare a acestora și la prețuri considerate exagerate, notează RADOR.

Premierul Ludovic Orban va fi invitat și la audierile din cadrul Comisiei parlamentare de anchetă cu privire la achizițiile și gestionarea stării de urgență. Prima ședință a Comisiei este programată marți, iar PSD a anunțat că lucrările nu se vor limita doar la declarațiile unor reprezentanți ai instituțiilor publice, ci pentru prima dată vor fi luate mărturii direct de la medici, asistente și cetățeni care au venit în țară în perioada pandemiei.

Premierul Ludovic Orban a declarat că nu a avut informații, potrivit cărora la UNIFARM s-ar fi derulat procedurii în afara legii. Prim-ministrul a spus că încercarea unor politicieni de a face a legăturii între guvern și această companie pe teme de corupție reprezintă o manipulare.

Plenul Camerei Deputaților dezbate săptămâna viitoare și moțiunea simplă depusă de PSD la adresa ministrului dezvoltării, Ion Ștefan. Documentul a fost depus încă de acum o lună, dar discuţiile au fost amânate din cauza unor probleme de sănătate ale ministrului.