Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

Parlamentul a adoptat o lege care introduce salariul minim diferențiat pentru angajați în funcție de pregătirea profesională. Vom avea 11 noi tipuri de salarii minime, în funcție de studii

Parlamentul României a adoptat ieri o lege care introduce salariul minim diferențiat pentru angajați, în funcție de pregătirea profesională. Astfel, apar 11 noi tipuri de salarii minime, în funcție de studii.  
 aboneaza-te
Salarii bani euro hr

Parlamentul a decis ca un angajat care este absolvent de studii superioare finalizate și care are în plus și un doctorat în activitatea pe care o desfășoară, trebuie plătit cu minimum 4.460 de lei brut.

În funcție de pregătirea pe care o are angajatul, cuantumul salariului brut lunar se stabileşte prin aplicarea unui coeficient raportat la salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată (2.230 de lei). Coeficientul pornește de la valoarea de 1, pentru muncitorii necalificați și ajunge până la valoarea 2, pentru cei care au doctorat.

Cât va fi salariul minim, în funcție de studii

Un muncitor necalificat este plătit cu valoarea salariului minim brut de 2.230 de lei, cel care are școala profesională sau studii superioare va fi plătit cu 2.676 de lei, iar un angajat cu studii superioare, care deține și o diplomă de masterat va ajunge la un salariu brut de minimum 4.014 lei.

„Prin stabilirea unor indicatori minimali de ierarhizare privind salarizarea personalului din economia naţională se urmăreşte garantarea unor forme de protecţie minimă a venitului salariatului, precum şi menţinerea unei motivări adecvate a muncii prin evitarea aplatizăr’ii excesive a grilei de salarizare”, explică iniţiatorii legii. Proiectul va trebui promulgat de către președintele Klaus Iohannis.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii