FacebookTwitterLinkedIn

Eforturile pentru descoperirea unui nou suflu al Baume & Mercier au început în urmă cu câțiva ani, în propriile arhive din Geneva. După o muncă asiduă de cercetare, designerii au privit înapoi peste istoria de 180 de ani a producătorului, alegând acele detalii pe care le-au considerat parte din ADN-ul mărcii. De-a lungul timpului, Baume et Mercier a avut câteva reușite în materie de mecanică orologeră, producând ceasuri tourbillon sau mecanisme complexe cu repetiție la minut. Redefinirea brandului trebuia să țină cont de aceste reușite, precum și de un stil de desenare a carcaselor pe care Baume a părut că preferă să-l ignore în anii 2000.

M0A10280_SOLDAT

Rând pe rând, noile colecții ale producătorului din Geneva au început să vorbească despre trecutul mărcii, dar mai ales, să-i descrie viitorul. Linia de ceasuri Capeland, de exemplu, a devenit ilustrația perfectă pentru spiritul aventurier și un motiv de a căuta asocieri care să pună în valoare cronografele produse în Geneva.

În același timp, sub numele Clifton au început să apară ceasuri cu o complexitate mecanică remarcabilă și complicații elegante, oferite la prețuri accesibile. 

Lansat în 2016, Clifton Chronograph Complete Calendar îmbină un design inspirat din ceasurile anilor ‘50 cu două complicații nemuritoare: calendarul complet și cronograful. Modelul indică ziua săptămânii și luna calendaristică, cu ajutorul unui indicator central de culoare aurie. Ideea de „complet“ continuă apoi printr-un cadran dedicat fazelor lunii, așezat în partea de jos a cercului, în dreptul orei 6.

De partea cronografului, secundele sunt arătate cu ajutorul acului central de culoare albastră, în timp ce minutele și orele apar pe două totalizatoare, la orele 12 și respectiv 6. Înăuntrul carcasei de 43 mm, răspunzător pentru toate funcțiile ceasului, bate un mecanism Valjoux 7751 cu armare automată, acoperit de un capac transparent din cristal safir pe verso. I se adaugă o serie de alte detalii responsabile de designul prețios – punțile decorate cu celebra „Côtes de Genève“, precum și numeralele aplicate, fabricate din rodiu.

Lansată pentru prima dată în 2014, linia Promesse a fost dedicată femeilor aflate în căutarea unui stil personal elegant și versatil în același timp. În 2016, la SIHH, a venit momentul pentru Petite Promesse, un ceas cu dimensiuni de doar 22 mm, inspirat din modelele „mignone“, populare în anii ‘20. Modelul este disponibil în trei variații de carcasă.

Prima este bătută cu 22 de diamante Top Wesselton și o brățară din oțel care poate fi înfășurată pe încheietura purtătoarei. Cea de a doua are o curea din piele de culoare albastră și vine, de asemenea, cu 22 de diamante montate în jurul cadranului. Cel de-al treilea model este prezentat cu o nuanță portocalie a curelei și acoperit de un număr dublu de diamante – 44 de pietre prețioase înfrumusețează ceasul. Fiecare exemplar este însoțit de o curea clasică de culoare neagră, care poate fi schimbată la nevoie. Un detaliu interesant este că potrivirea ceasurilor cu mecanisme quartz se face pe verso, prin intermediul carcasei. Absența coroanei oferă purtătoarelor o formă pură, mai elegantă și permite admirarea carcasei de formă ovală.

Cu trecutul ca sursă de inspirație, Baume & Mercier pare să-și fi găsit un tempo care avantajează compania. 

Ceasurile Baume & Mercier sunt disponibile în magazinele Kultho.