Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Parisul nu-i iartă pe aliații de la Washington și Canberra în criza submarinelor

Jean-Yves Le Drian, ministrul de Externe al Franței, a vorbit sâmbătă despre „criza gravă" provocată de compromiterea unui uriaş contract de submarine franceze pentru Australia, denunţând o „minciună (...), o duplicitate (... ), o pierdere majoră a încrederii" şi „un dispreţ" din partea aliaţilor Franţei, informează Agerpre, confom AFP.
Paris,,France-january,11,,2015:,French,Flag,In,Manifestation,On,Republic

Jean-Yves Le Drian a justificat rechemarea ambasadorilor francezi la Canberra şi Washington prin faptul că există „o criză gravă între noi”. Această decizie, prima din istoria relaţiilor dintre Paris şi Washington, „este foarte simbolică. A fost minciună, a fost duplicitate, a fost o pierdere majoră a încrederii, a fost dispreţ, deci aşa nu merge între noi”, a declarat șeful diplomației franceze.

Jean-Yves Le Drian: „Am rechemat ambasadorii pentru a încerca să înţelegem şi pentru a le arăta fostelor ţări partenere că avem o nemulţumire foarte puternică, că există cu adevărat o criză gravă între noi”.

Statele Unite, Australia şi Marea Britanie au anunţat miercuri un parteneriat strategic pentru a contracara China, AUKUS, incluzând furnizarea de submarine americane cu propulsie nucleară pentru Canberra care i-a scos efectiv pe francezi din joc, notează Agerpres.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii