FacebookTwitterLinkedIn

Casa de modă Dior a deschis Săptămâna Modei de la Paris cu un spectacol care a surprins audiența. Primul eveniment de modă de anul acesta s-a desfășurat într-o stare de spirit care nu amintește cu nimic de exuberanța cu care erau asociate altă dată festivalurile de modă, fiind mai degrabă potrivită pentru „un moment deprimant”, după cum a declarat după show directorul de creație al casei Dior, Maria Grazia Chiuri.
Prezentarea colecției Dior primăvară-vară 2021 a avut loc într-o atmosferă sobră, la Grădinile Tuileries, iar modelele au defilat într-un decor care i-a făcut pe cei din public să aibă sentimentul că se află într-un așezământ religios: 18 instalații luminoase, înalte de câțiva metri, au reprodus geamurile cu vitralii ale unei catedrale (vitraliile constând, în viziunea scenografei Lucia Marcucci, într-un colaj de imagini cu picturi de Manet, Giotto, fotografii din reviste și titluri din ziare). Ansamblul coral Sequenza 9.3, dirijat de Catherine Simonpietri, a avut misiunea de asigura fundalul sonor al evenimentului, interpretând a capella cântece tradiționale corsicane din  secolul al XIX-lea.
În noua colecție, a cărei prezentare a fost transmisă live pe contul TikTok Dior,  se remarcă imprimeurile etnice și culorile vibrante. Casa de modă franceză se numără printre cele care s-au adaptat cel mai bine trendului digital care, de la începutul pandemiei, a asigurat replierea și supraviețuirea a numeroase business-uri din cele mai diverse sectoare de activitate.
Printre vedetele prezente la show-ul Dior s-au numărat Natalia Vodianova și soțul ei, directorul LVMH, Antoine Arnault, actrițele Marisa Berenson și Maisie Williams – însoțită de iubitul ei, Reuben Selby.
Marile case de modă îşi continuă activitatea, însă respectă cu stricteţe măsurile de siguranţă şi distanţare socială impuse de pandemia de coronavirus – motiv pentru care numărul invitaților la prezentări a fost semnificativ redus. La show-ul Dior au participat 350 de persoane, față de peste 1500 în anii trecuți.