FacebookTwitterLinkedIn

Anne Hidalgo, primarul Parisului, a anunțat că se vor deschide terasele restaurantelor, cafenelelor și ale barurilor săptămâna aceasta. Marți se va stabili un nou pachet de relaxare a restricțiilor prin care se  instituie deschiderea restauranteleor în cea mai mare parte din țară după închiderea lor pe 14 martie, informează The Guardian.

Cu toate acestea, Parisul se află totuși în zona portocalie pe harta Covid-19, existând încă un pericol de răspândire a noului virus. Relaxarea restricțiilor nu înseamnă că virusul a dispărut. De aceea, patronii de restaurante, cafenele și baruri au fost anunțați că își pot servi clienții doar în spații deschise, respectând măsuri stricte de igienă și distanțare socială.

Primarul Parisului a declarat pentru publicația Le Parisien “Am adoptat un plan pentru a ajuta barurile și restaurantele timp de cel puțin șase luni, din martie până la sfârșitul lunii septembrie. (…) Una dintre aceste măsuri este ocuparea spațiilor libere din Paris. Ar putea fi trotuare, unde este posibil, sau locuri de parcare. De asemenea, am putea închide anumite drumuri pentru câteva weekenduri, pentru a permite barurilor și restaurantelor să aibă mai mult spațiu”.

Afacerile care doresc să își servească clienții la terase improvizate trebuie să-și înregistreze solicitarea online pentru utilizarea spațiului public și să se înscrie pentru o „carte” de 10 puncte pentru respectarea măsurilor de prevenție.

Pe lângă impunerea respectării regulilor de igienă, protecție și distanțare socială, toate aceste restaurante trebuie să se închidă la ora 23:00, să limiteze zgomotul și să evite blocarea trotuarelor pentru persoanele care se deplasează în scaune rulante. De asemenea, nu le este permis patronilor să instaleze echipamente electrice sau să utilizeze căni de plastic. Mai mult decât atât, aceștia trebuie să se asigure că terasele sunt curățate și dezinfectate periodic.