Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering food industry, health industry, agriculture, tourism, FMCG and HoReCa. Have any news tip? Drop me an email at laura.cioba@forbes.ro

Evenimente |
|

Parchetul European își începe activitatea la 1 iunie, sub conducerea Laurei Kövesi

Comisia Europeană a anunțat oficial că Parchetul European (EPPO) îşi va începe activitatea la 1 iunie, sub conducerea Laurei Codruța Kövesi, principala sa misiune fiind aceea de a proteja fondurile UE de infractori, în interesul comun al cetăţenilor.
Brussels,,Belgium.,6th,February,2020.,Presentation,Of,The,State,Of

„Parchetul European este responsabil cu anchetarea și urmărirea penală a infracțiunilor care afectează bugetul UE”, se arată într-un comunicat al Comisiei Europene.

Oficialii europeni susțin că acesta este primul parchet supranațional care investighează și urmărește penal următoarele tipuri de fraudă și alte infracțiuni care aduc atingere intereselor financiare ale UE: frauda în materie de cheltuieli și venituri; frauda în materie de TVA (dacă implică două sau mai multe state membre și un prejudiciu de cel puțin 10 milioane de euro); spălarea de bani aferentă activelor provenite din fraudarea bugetului UE; corupția activă și pasivă sau deturnarea de fonduri care afectează interesele financiare ale UE; participarea la o organizație criminală în cazul în care scopul principal al activităților acesteia este săvârșirea de infracțiuni împotriva bugetului UE.

Totodată, Comisia Europeană a punctat faptul că noul organism poate, de asemenea, să ancheteze și să urmărească penal orice altă activitate ilegală care este „indisolubil legată” de o infracțiune împotriva bugetului UE.

Se estimează că EPPO va investiga până la 3.000 de cazuri pe an.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii