
„La deschidere vor fi 43 de zone cu activități de edutainment (educație și entertainment – n. red.), în care copiii vor învăța prin intermediul jocului cum funcționează lumea oamenilor mari. În acest moment, 50% dintre zonele cu activități sunt contractate de parteneri”, a declarat Răzvan Stoian, Marketing Manager al Destiny Park.
Parcul tematic este structurat sub forma unui oraş în miniatură, cu o suprafaţă de 4.000 de metri pătraţi, fiind destinat copiilor între 4 și 14 ani.
„Până la vârsta adolescenței, joaca reprezintă cel mai important mijloc prin care copiii explorează, interacționează și învață”, a punctat Urania Cremene, cel mai cunoscut expert român în parenting și ambasador al proiectului Destiny Park.
Potrivit reprezentanților companiei, planurile vizează extinderea proiectului, pe termen mediu şi în alte oraşe importante ale României. La nivel mondial, conceptul de parc educațional pentru copii nu este o noutate, principalii jucători fiind KidZania, un lanț înființat în Mexic în 1999 și care a ajuns la aproximativ 30 de unități proprii și francizate pe mai multe continente și KidzMondo, lansat în Beirut în anul 2010 de un antreprenor libanez și care mai este prezent și în țări precum Turcia, Orientul Mijlociu sau Australia.