FacebookTwitterLinkedIn

Cele mai solicitate pachete sunt cele cu zboruri charter, rezervate de 80% dintre turiștii care își petrec vacanța în străinătate, potrivit datelorParavion, cea mai mare agenție de turism online la nivel local şi una dintre cele mai importante din Europa Centrală şi de Est.

Paravion se extinde în SUA, Orientul Mijlociu și Asia

Stațiunile deja consacrate pentru concediile de vară, precum Creta, Rhodos, Zakynthos sau Antalya, sunt, în cotinuare, cele mai căutate de români. Însă, pe lângă acestea, conform datelor Paravion, a început să își facă loc în preferințele turiștilor o nouă destinație: Algarve, cea mai sudică regiune a Portugaliei.

Vacanțele de tip city break, mai ieftine cu aproximativ 20% de la 1 mai

În ceea ce privește modalitatea de transport, și în acest sezon estival, românii preferă tot charter-urile, doar 20% dintre turiști alegând să meargă pe cont propriu în concediu, în destinații ușor accesibile cu autoturismul personal, cum sunt litoralul croat, Thassos sau Lefkada.

Remus Visan

„Tot mai mulți români aleg destinațiile din străinătate pentru sezonul estival, iar stațiunile renumite ca destinații de vară conduc detașat în topul preferințelor turiștilor. Pentru acest sezon estival am înregistrat o creștere de aproximativ 40% pe segmentul vânzărilor de vacanțe în străinătate, față de anul trecut. Pachetele charter din această vară, mai ales cele disponibile în iulie și august, au început să se vândă, cu precădere, de la sfârșitul lunii aprilie. De cele mai multe ori, turiștii români așteaptă ofertele last minute, iar acum rezervă doar cei care știu exact când pot pleca în concedii și pentru cât timp”, declară Remus Vișan, Directorul General al Paravion.

Potrivit acestuia, bugetul mediu alocat de români pentru vacanțele în străinătate din această vară se ridică la aproximativ 550 de euro de persoană, preț care include biletul de avion cu taxe de aeroport, 7 nopți de cazare cu demipensiune, pentru sejururile în Grecia, sau 7 nopți de cazare în regim all inlcusive la hotelurile de patru stele din Turcia.

antalya

În topul celor mai scumpe pachete turistice în străinătate vândute de Paravion pentru acest sezon se află un sejur în Antalya, la prețul de 1.750 de euro de persoană, care include 7 nopți de cazare în regim ultra all inclusive la hotelul Regnum Carya Golf Spa Resort, clasificat la cinci stele.

Al doilea cel mai scump sejur vândut de agenție pentru această vară este un pachet disponibil în Algarve, în Vilamoura, unul dintre cele mai mari complexuri turistice din Europa. Sejurul costă 1.520 de euro de persoană și include bilet de avion, în regim charter, și 7 nopți de cazare cu mic dejun la un hotel de cinci stele.

Cei care au vrut să își rezerve un sejur în Costa Brava au plătit 1.036 de euro de persoană, pachet care include bilet de avion pe o cursă charter și 7 nopți de cazare, cu demipensiune, la un hotel de patru stele.