FacebookTwitterLinkedIn

Potrivit datelor Paravion, agenție de turism online, turiștii alocă pentru aceste vacanțe un buget mediu de 800 de euro de persoană, optând pentru locaţii precum Africa de Sud, Thailanda, China, dar şi Rusia sau Maroc.

Suma plătită de turişti este destinată pachetelor, care includ bilete de avion, transportul la destinație, cazare cu demipensiune sau pensiune completă și intrări la obiectivele care fac parte din program, conform datelor Paravion.

Paravion: Românii preferă insulele grecești și Antalya pentru vara acestui an

Remus Visan

„Cele mai multe rezervări pentru circuitele turistice se fac în special înaintea sărbătorilor de iarnă și după acestea, până în mai, pentru că apoi încep să se caute deja pachetele de tip charter. Românii amatori de asemenea sejururi aleg ca date de plecare în aceste vacanțe în special lunile februarie, martie, octombrie și noiembrie, atunci când temperaturile din țară nu sunt foarte ridicate”, declară Remus Vișan, directorul general al Paravion.

Paravion se extinde în SUA, Orientul Mijlociu și Asia

Potrivit acestuia, apetitul românilor pentru circuitele turistice este în creștere. Astfel, de la începutul anului și până în prezent, vânzările agenției pe acest segment au crescut cu aproximativ 20%, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

africa de sud cape town

În topul celor mai scumpe circuite turistice vândute de Paravion, de la începutul anului și până în prezent, se află un sejur în Africa de Sud, disponibil la prețul de 2.698 de euro de persoană, care include bilete de avion, cazare pentru 11 nopți la hoteluri de 4 și 5 stele, transport local cu autocare, ghizi locali, tururi ale orașelor Cape Town, Kynsa, Johannesburg și Pretoria, excursii la Capul Bunei Speranțe, pe ruta Panorama, cu vizite la o fermă de struți, peșterile Cango, ferma Cango Wildlife, Parcul Național Kruger și un drum al vinului, cu degustări de vin și brânză. De asemenea, tariful asigură intrări la obiectivele turistice incluse în program și un însoţitor de grup român.

thailanda

Al doilea cel mai scump circuit turistic vândut de agenție a fost Thailanda – Bangkok & Phuket, la prețul de 1.800 de euro de persoană, care include bilete de avion, chiar și pentru cursele interne la destinație, 8 nopți de cazare cu mic dejun la hoteluri de 4 stele, transferuri aeroporturi – hoteluri – aeroporturi, ghizi locali și turul orașului Bangkok, cu o vizită în Thonburi și Grand Palace & Temple, cu prânz inclus. De asemenea, prin intermediul acestui pachet, turiștii merg în mai multe excursii la Piața Plutitoare din Damnoen și la tabăra de elefanți, la Phang Nga Bay și la Phi Phi Island. În fiecare dintre aceste locuri turiștii ajung în zile separate, iar masa de prânz este inclusă.

fiorduri norvegia

Un alt circuit turistic din oferta Paravion care s-a vândut foarte bine la nivel local a fost cel din nordul Europei, Scandinavia – Fiordurile Norvegiei, disponibil la prețul de 1.320 de euro de persoană, care include bilete de avion, 6 nopți de cazare la hoteluri de 3 stele, cu demipensiune, transport local cu autocare, croazieră pe fiordul Geiranger, de la Geiranger la Hellesylt, croazieră pe fiordul Sgnefjord, de la Gudvangen la Flam. De asemenea, pachetul include o serie de tururi și vizite în program, la Lillehammer – Dombas – Atlantic Road – Drumul Trolilor – Drumul Vulturilor – Ghetarul Briksdal și Parcul Național Jostedalsbreen – Fiordul Hardangerfiord – Cascada Voringsfoss – Geilo – Gol – Torpo, tur de oraș cu ghid local la Oslo, biletele de transport cu feribotul, pentru toate traversările din program, dar și un însoțitor român de grup.