Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Papa Francisc a donat cinci ventilatoare pulmonare pentru bolnavii spitalului din Suceava

Papa Francisc a donat cinci ventilatoare pulmonare pentru bolnavii de Covid-19 internaţi la spitalul din Suceava, cel mai mare focar de infecţie cu noul coronavirus din România, informează Vatican News, preluat de Digi24. 
Papa Francisc

„Un semn de apropiere față de bolnavii de Covid-19, dar și de susținere a personalului sanitar din cel mai mare focar al pandemiei de coronavirus din România. Astfel poate fi considerat gestul concret pe care papa Francisc l-a făcut față de bolnavii infectați cu noul coronavirus din Suceava, pentru care a trimis astăzi din Cetatea Vaticanului diverse materiale medicale”, se arată în materialul publicat de Vatican News, conform Digi24.

Alte materiale sanitare au fost trimise în aceeași zi de Sfântul Părinte (chiar de ziua sa onomastică) în Italia și în Spania. După cum se știe, alături de numele Mario, Papa Francisc a primit la botez și numele Jorge (Gheorghe).

Gestul concret pe care Papa Francisc l-a făcut față de bolnavii infectați cu noul coronavirus din Suceava, pentru care a trimis joi din Cetatea Vaticanului diverse materiale medicale poate fi considerat un semn de apropiere față de bolnavii de COVID-19, dar și de susținere a personalului sanitar din cel mai mare focar al pandemiei de coronavirus din România.

În ciuda dificultăților de aprovizionare de pe piața medicală internațională, Papa Francisc a reușit să colecteze pentru bolnavii din România cinci ventilatoare pulmonare – două fiind de ultimă generație -, 200 de combinezoane, 900 de măști FFP2 și 5.000 de măști sanitare.

Echipamentele medicale pleacă din Cetatea Vaticanului mai întâi spre Milano, pentru ca de acolo, cu sprijinul logistic al ambasadorului României în Italia, George Bologan, să ajungă sâmbătă, 25 aprilie, la București. Din Capitală, prin grija destinatarului oficial, episcopul Iosif Păuleț al diocezei romano-catolice de Iași, materialele medicale vor fi preluate și înmânate beneficiarului final, autoritățile sanitare din Suceava.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii