FacebookTwitterLinkedIn

Cu mult înainte de lansarea comercială, Panerai Luminor primea avizul unui public mult mai pretențios. În plin război, militarii trupelor speciale italiene foloseau ceasul ca instrument de precizie în misiunile subacvatice. Se explică importanța substanței luminiscente, dimensiunile mari ale ceasului precum și coroana protejată de șocuri și accidente nedorite.

GALERIE FOTO PANERAI LUMINOR MARINA MILITARE 3 DAYS ACCIAIO

Acum, Panerai își aduce aminte de primul său client important și lansează un model identic cu cele folosite în anii ’40-’50 în misiunile militare. Pe numele său complet, Luminor 1950 3 Days Acciaio măsoară 47 mm în diametru și are o carcasă produsă din oțel inoxidabil AISI 316L, cu o finisare polișată. Ceasul păstrează inclusiv protecția coroanei și geamul de cristal safir ușor bombat.

Înăuntrul carcasei bate un mecanism cu armare manuală P.3000 cu doi barileți și o rezervă de mers de 3 zile. Cu o construcție pe trei punți, calibrul realizat de Panerai beneficiază de un sistem care permite mutarea indicatorului de ore cu incremente de câte o oră fără a interfera cu funcționarea mecanismului sau fără a depinde de turele indicatorului de minute.

Important de menționat, modelul rezistă la scufundări până la o presiune de 10 bari, adică o adâncime de aproximativ 100 m.