Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Sănătate |
|

După suspendarea zborurilor din Europa spre SUA, bursele asiatice sunt în declin, iar petrolul în cădere cu 6%

Donald Trump a anunțat astăzi, suspendarea zborurilor din Europa spre SUA pentru o perioadă de 30 de zile iar bursele asiatice au înregistrat mari scăderi.
 aboneaza-te
shutterstock_178709456

Președintele SUA, Donald Trump a anunțat că în încercarea combaterii virusului COVID-19, el va impune restricții de călătorie pentru zborurile din Europa spre Statele Unite, acestea fiind suspendate în următoarele 30 de zile.

După anunțul făcut de Președintele SUA, bursa de la Tokyo înregistra în jurul orei 02:30 GMT o scădere de 5,17% până la 18.412,24 puncte. Yenul japonez, valoare de refugiu tradiţională a investitorilor, s-a apreciat în raport cu dolarul şi cu euro, o mişcarea nefavorabilă pentru marii exportatori japonezi. În jurul orei 02:30 GMT, dolarul era cotat la 103,39 yeni, faţă de 104,55 yeni înainte de alocuţiunea lui Trump, relatează Digi24.

Astăzi, indicele bursier de la Hong Kong a fost în scădere cu 3%. Bursele din China continentală au înregistrat si ele scăderi (Shanghai -1,19%, Shenzhen -1,6%). De asemenea, prețul petrolului a înregistrat o cădere de peste 6% pe piața din Asia iar anunțul făcut de Trump cu privire la anularea zborurilor dinspre Europa spre SUA va semnifica o scădere drastică a consumului de ţiţei.

Această criză medicală mondială și incapacitatea marilor producători de a ajunge la un acord cu privire la diminuarea ofertei au afectat cotația petrolului. Luni cotaţia barilului de petrol a înregistrat cea mai gravă cădere din ultimii 30 de ani.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii