Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Tech |
|

Pandemia poate înlocui permanent anumite locuri de muncă cu roboți. Ce joburi sunt în pericol să dispară?

Pandemia de coronavirus are potențialul de a înlocui permanent  anumite joburi prestate de oameni cu mașini, potrivit unui nou studiu efectuat de Philadelphia Fed.  
 aboneaza-te
Roboti

Concedierile au fost mai mari în rândul lucrătorilor din industrii care pot fi automatizate, ceea ce crește riscul ca aceste locuri de muncă să fie desființate, potrivit studiului realizat de economiștii Lei Ding și Julieth Saenz Molina. În același timp, răspândirea Covid-19 a accelerat automatizarea în industriile care au fost puternic afectate de virus sau care nu permit munca la distanță, potrivit Bloomberg.

„În cazul în care criza COVID-19 evoluează într-o criză economică prelungită, multe pierderi de locuri de muncă în sectoare automatizabile ar putea deveni permanente în economia post-pandemică, similar cu ceea ce s-a întâmplat în timpul recuperării din Marea Recesiune”, au scris Ding și Saenz Molina.

Industriile care se confruntau deja cu un risc ridicat de automatizare au pierdut cu 4,2% mai multe locuri de muncă decât sectoarele care se confruntă cu mai puțină amenințare din partea tehnologiei, arată studiul, care analizează datele până în august. Locurile de muncă cele mai expuse riscului de a fi înlocuite de roboți includ recepționerii pentru hoteluri, șoferii de autobuz, vânzătorii din retail, asistența în parcare, muncitorii din abatoare și ghișeele unde se colectează taxe, potrivit studiului.

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii