Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Pandemia modifică sistemul de stabilire a clasamentului în tenis

Asociaţia Tenismenilor Profesionişti, care gestionează circuitul masculin de tenis (ATP Tour), îşi va modifica sistemul de stabilire a clasamentului începând din luna august.  
tenis clasamente ATP

Pandemia de coronavirus a determinat ATP să mărească perioada de referinţă de la 12 la 22 de luni, din august, data prevăzută pentru reluarea turneelor după cinci luni de pauză.

Conform sistemului actual, ATP reţine ca bază pentru clasament cele mai bune 18 rezultate ale unui jucător pe o perioadă de 52 de săptămâni. Această perioadă va fi prelungită la 22 de luni, din martie 2019 până în decembrie 2020, a indicat ATP într-un comunicat postat pe site-ul său oficial, transmite Agerpres.

Astfel, un jucător care a câştigat un turneu în aprilie 2019 şi nu şi-a putut apăra punctele la acelaşi turneu în acest an, nu le va pierde.

Cu toate acestea, dacă în noua perioadă de referinţă de 22 de luni un tenisman a disputat de două ori acelaşi turneu (de exemplu, în septembrie 2019 şi apoi în septembrie 2020) se va păstra doar cel mai bun rezultat dintre cele două.

Inițiativa luată de ATP Tour urmărește să nu-i penalizeze pe jucătorii care nu au putut disputa niciun turneu ATP începând din 16 martie, data opririi circuitului.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii