FacebookTwitterLinkedIn

Astfel, segmentul de mentenanță pentru zona corporate a crescut cu 5% în a doua jumătate a anului trecut, iar 2021 va aduce o creștere suplimentară de 10%, se arată într-un comunicat. 

Sectorul construcțiilor este încă afectat de pandemie, dar compania estimează o creștere de 10% – 15% a cererii de echipamente de climatizare. Cele mai căutate pentru segmentul corporate sunt sistemele de ventilare pentru aer proaspăt cu recuperare de căldură, deoarece nu recirculă aerul din interior, ci se bazează pe folosirea aerului din exterior. 

O altă tendință remarcată este și evoluția ascendentă pe segmentul rezidențial. 

Munca de acasă are ca rezultat investițiile în creșterea confortului, iar aparatele de climatizare devin astfel o prioritate. Clienții aleg aparatele de aer condiționat cu eficiență energetică ridicată și dotate cu control de la distanță.

De asemenea, a crescut semnificativ segmentul purificatoarelor de aer, dar și al pompelor de căldură, mai ales pentru înlocuirea cazanelor cu combustibil lichid sau solid. Este important de menționat că românii au devenit din ce în ce mai conștienți de importanța serviciilor specializate de mentenanță care se fac cu precădere înainte de începerea sezonului cald. 

Este una dintre cele mai dificile perioade pe care am traversat-o în cei 18 ani de activitate. Ne-am bazat însă pe o echipă unită, 40% dintre colegi sunt alături de noi de  mai bine de zece ani. Prioritățile noastre în 2012 sunt crearea unor stocuri proprii de produse și echipamente, mărirea echipei, cursuri de perfecționare pentru angajați si proiecte realizate în afara țării. De asemenea, avem în vedere și extinderea afacerii cu lucrări de antreprenoriat general”, explică Florin Rădulescu, fondator Avi Compact. 

Pentru sezonul cald din acest an, Avi Compact estimează o creștere a pieței destinată consumatorului final. În București va scădea numărul proiectelor noi, în mare parte din cauza noilor condiții de obținere a autorizațiilor de construcție, așa că piața de climatizare pentru segmentul corporate va stagna în 2021. 

Avi Compact este prezent de 18 ani pe piața HVAC. Anul trecut a înregistrat o cifră de afaceri de peste 7,8 milioane de euro, iar în 2021 se așteaptă la o creștere de 10%. Totodată, societatea a planificat pentru acest an investiții de peste 200.000 de euro.