Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

ForbesLife |
|

Pandemia de COVID-19 a crescut preţurile pentru animalele de companie

Cererea pentru animale de companie a crescut exponenţial odată cu declanşarea pandemiei de Covid-19, dublând, de exemplu, preţul mediu al unui câine britanic la 1.875 de lire sterline (2.500 dolari), informează News.ro.
cainele adevaratul meu prieten

Crescătorii inundă piaţa chiar într-o perioadă în care dificultăţile economice au toate ingredientele pentru a provoca o prăbuşire a pieţei câinilor, potrivit Reuters, care face o comparaţie cu prăbuşirea pieţei lalelelor din Olanda secolului al XVII-lea şi cu criza declanşată pe Wall Street în 1929.

Spre deosebire de oportuniştii de pe pieţele financiare, noii proprietari de câini intenţionează să îşi păstreze companionii, în loc să îi vândă unui cumpărător credul pentru a face un proft rapid.

Animalele de companie au o valoare reală, nu speculativă. Trei sferturi dintre americani, de exemplu, afirmă că prietenii lor blănoşi îi ajută să facă faţă stresului măsurilor de carantină, potrivit American Pet Products Association. Asta înseamnă că actualul boom nu se încadrează în definiţia strictă a unei bule financiare, notează News.ro.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii