Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Pandemia COVID-19 a afectat puternic afacerile lui Richard Branson. Ce plan a pregătit miliardarul pentru a-și salva imperiul?

 VG Acquisition Corp, o companie „blank-check” fondată de Richard Branson, proprietarul Virgin Group, a depus o ofertă publică inițială (IPO) la bursa din New York.

Scopul este strângerea a 400 de milioane de dolari și utilizarea banilor pentru a cumpăra întreprinderi de consum americane și europene subevaluate în sectoare în care Virgin a avut succes – inclusiv turism, agrement, divertisment și servicii financiare, scrie CNN.

„Credem că această criza Covid-19 a provocat dislocări temporare în mai multe dintre sectoarele noastre de interes, creând o oportunitate rară de a investi în companii țintă puternice la evaluări atractive”, a declarat compania.

Acest plan l-ar putea ajuta pe Branson să profite de apetitul aparent nelimitat al investitorilor pentru companiile de achiziții cu scop special – Special Purpose Acquisition Company. Este vorba despre companii create pentru a fuziona sau a achiziționa alte companii.

În primele opt luni ale acestui an, SPAC-urile au strâns peste 33 de miliarde de dolari în 81 de IPO-uri, mai mult decât dublul veniturilor strânse în 2019, potrivit Deloitte.

„Această creștere a fost determinată de fluxul de investitori care au intrat în spațiul SPAC cu mult capital neinvestit”, a declarat Deloitte, într-un raport întocmit luna aceasta.

Investitorii, însă, se arată îngrijorați. Companiile lui Branson, precum Virgin Voyages l Virgin Hotels, ambele cu sediul în Statele Unite, au fost grav afectate de pandemie și vor continua să lupte în fața celei mai grave recesiuni din turism.
În mai, Virgin Group a trebuit să renunțe la Virgin Galactic pentru a-și susține celelalte companii ale grupului. Companiile Virgin Atlantic și Virgin Australia au avut nevoie de ajutorul investitorilor pentru a rămâne pe linia de plutire. Virgin Atlantic a primit 970 milioane de dolari de la acționari (noi și vechi) dintr-un parte a unui „pachet de salvare” a grupului de 1,6 miliarde de dolari, în timp ce Virgin Australia a fost vândută către Bain Capital pentru o sumă nedivulgată.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii