Cautare
, Contributor

Bănci |
|

Pandemia a costat Commerzbank 2,7 miliarde de euro în trimestrul IV

Commerzbank, a doua bancă din Germania, a raportat joi o pierdere de 2,7 miliarde de euro în al patrulea trimestru, costurile pandemiei adâncindu-se și mai mult.  
Commerzbank

Mai mult decât atât, acțiunile băncii au scăzut cu aproape 6% în tranzacțiile din această dimineață, transmite Reuters.

Instituția bancară a anunțat că va implementa rapid planuri de reducere a 10.000 de locuri de muncă și că va închide sute de sucursale, în încercarea de a obține un profit operațional în 2021.

Pierderea netă de 2,70 miliarde de euro din acest trimestru este mult mai mare față de pierderea de 97 de milioane de euro, înregistrată cu un an mai devreme. De altfel, banca a menționat deja că a pierdut aproape 2,9 miliarde de euro pe parcursul întregului an.

Săptămâna trecută, directorul executiv al Commerzbank, Manfred Knof, a finalizat planurile pentru o restructurare radicală, la o lună după ce a preluat frâiele instituției.

Totodată, în timp ce banca intenționează să taie unul din trei locuri de muncă în Germania, va adăuga alte 2.500 de locuri de muncă în afara țării, în principal în Europa de Est, într-un efort de a reduce costurile pentru furnizorii externi de servicii.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii