Cautare
, Contributor

CORONAVIRUS |
|

Pandemia a adus pierderi anuale de peste 1 miliard de dolari pentru EasyJet 

Compania aeriană britanică EasyJet a anunțat că va înregistra pierderi de până la 845 de milioane de lire sterline (1,09 miliarde de dolari) în ultimul său exercițiu financiar.  
 aboneaza-te
EasyJet

Pandemia a înghețat călătoriile aeriene, majoritatea companiilor din domeniu înregistrând pierderi uriașe.  

EasyJet a declarat că va continua să-și revizuiască finanțele, însă a semnalat guvernului că ar putea avea nevoie de sprijin financiar suplimentar, potrivit rapoartelor sale, citate de Reuters.

Primul an de pierderi

Numărul de pasageri pentru întregul an s-a înjumătățit, ajungând la 48 de milioane, din cauza restricțiilor de călătorie și a regulilor de carantină introduse pentru a încetini pandemia, scrie și The Guardian.

CEO-ul EasyJet, Johan Lundgren, îi avertizează pe acționari că lucrurile nu vor reveni prea curând la normal: „Pe baza restricțiilor actuale de călătorie, ne așteptăm să acoperim circa 25% din capacitatea planificată pentru primul trimestru al anului 2021, dar ne păstrăm flexibilitatea de a crește rapid capacitatea atunci când vedem revenirea cererii și nivelurile de rezervări.

Aviația continuă să se confrunte cu cea mai severă amenințare din istoria sa, iar guvernul britanic trebuie urgent să adopte un pachet de măsuri personalizate pentru a se asigura că aceste companii aeriene sunt capabile să sprijine redresarea economică. EasyJet a intrat în această criză într-o poziție foarte puternică datorită bilanțului și rentabilității consecvente. Dar 2020 este primul din istoria sa cu pierderi pe un an întreg.“

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii