Cautare
, Contributor

Telecom |
|

Panasonic lansează platforma VIERA Connect 2013

5.	Panasonic	-	2,769 brevete
Producătorul japonez de electronice Panasonic a lansat VIERA Connect 2013, o platformă care include un ecran cu aplicaţii, redesenat, tehnologii de dezvoltare mai complexe pentru suport în crearea de aplicaţii şi categoria de aplicaţii Electronic Touch Pad pentru modelele NeoPlasma.

Noul serviciu VIERA Connect permite realizarea de linkuri mai rapide către un numar mult mai mare de aplicaţii pe acelaşi ecran și accesul la o gamă variată de conţinut de tipul video-on-demand de pe internet şi la aplicaţii diverse de la ştiri, fitness şi reţele sociale la muzică, cumpărături online şi jocuri. VIERA Connect nu necesită un dispozitiv extern sau un computer şi este accesat fie prin intermediul butonunul de pe telecomandă denumit „apps”, fie printr-un link direct în cadrul noii funcţii “my Home Screen”.

Pentru a promova implicarea dezvoltatorilor, Panasonic a introdus portalul VIERA Connect Developer în 2011 unde pachetele de software VIERA Connect SDK şi API erau oferite programatorilor care doreau să dezvolte şi să trimită aplicaţii care să fie incluse în platforma VIERA Connect.

În plus faţă de bine-cunoscutul Ajax-CE, un API bazat pe sistemul Java, pachetul Panasonic VIERA Connect SDK va include acum un API HTML5 cu o dezvoltare rapidă. În timp ce Ajax-CE continuă să ofere una dintre cele mai bune experienţe TV UI, HTML5 va facilita mai multe oportunităţi pentru accesarea unui număr mare de aplicaţii specifice industriei. Adoptarea HTML5 uşurează totodată optimizarea conţinutului tradiţional web pentru TV şi în special pentru ecranele HD cu diagonală mare.

Gama de NeoPlasme Panasonic Smart VIERA 2013 integrează funcţionalitatea Electronic Touch Pen (creion tactil electronic) prin intermediul accesoriului opţional cu acelaşi nume (TY-TP10E). Touch Pen-ul Panasonic conferă o nouă dimensiune funcţionalităţii televizorului – o aplicaţie Paint este inclusă, aceasta permiţând utilizatorului să deseneze virtual sau să scrie mesaje direct pe ecran prin folosirea “stiloului” digital, fără a necesita un PC extern sau o ramă specială în jurul imaginilor de pe ecran. Aplicaţia Paint permite, de asemenea, scrierea peste imagini sau conţinut video provenit de pe media player, de pe TV sau din surse conectate prin HDMI, precum şi salvarea conţinutului modificat.

În ceea ce privește experiența utilizatorilor, noile produse Smart VIERA Plasma combină conţinutul cel mai bun din Internet şi programele TV, reţele sociale şi aplicaţii pentru a le furniza acces rapid şi uşor la toate elementele preferate. Noua gamă Smart VIERA permite utilizatorului să se exprime prin personalizarea facilă a propriului profil/home screen, completat cu până la unsprezece aplicaţii, funcţii şi servicii dorite. Având diagonale care variază de la 42 de inci la 65 de inci, cele 12 modele din gama VIERA Plasma – inclusiv noul vârf de lance Smart VIERA ZT60 – oferă consumatorului o calitate ridicată a imaginii şi o varietate de caracteristici inteligente şi prietenoase.

Smart Viera este proiectat să asigure cea mai accesibilă experienţă Smart TV, fiind centrat în jurul noii funcţii “My Home Screen”, o opţiune prin care utilizatorul are posibilitatea de a-și personaliza propriul hone screen – un portal unde persoana poate selecta până la unsprezece aplicaţii favorite, widget-uri şi servicii, toate în acelaşi loc. my Home Screen permite mai multor utilizatori să îşi creeze propriile profiluri în universul complex al ecosistemului oferit de Smart VIERA.

Panasonic a prezentat noua gamă Smart VIERA LED/LCD HDTV pentru Europa, redefinind home entertainment-ul cu caracteristici avansate de personalizare care oferă o experienţă TV unde tot conţinutul preferat al utilizatorului este într-un singur loc.

Televizoarele Smart VIERA LED/LCD ediţia 2013 de la Panasonic combină tot ce e mai bun din conţinutul Internet, televiziune, reţele sociale şi aplicaţii pentru a oferi acces rapid şi uşor la toate lucrurile preferate. Noua gamă Smart VIERA permite chiar personalizarea propriului home screen, pe care se regăsesc până la unsprezece din aplicaţiile, caracteristicile şi serviciile preferate.

Cu 28 de modele în nouă serii noi – inclusiv modelele emblematice WT60 şi DT60 – toată gama VIERA LED/LCD 2013 prezintă dimensiuni ale ecranului între 19 inci şi 60 inci.  Pentru 2013, toate modelele Panasonic VIERA LCD sunt LED.

Panasonic Corporation este unul dintre liderii mondiali în domeniul dezvoltării şi producţiei de electronice pentru consumatori. Portofoliul companiei cuprinde componente şi produse, precum şi soluţii de business. Panasonic are sediul în Osaka, Japonia, şi a înregistrat vânzări nete de 72 miliarde de euro pentru anul fiscal încheiat la 31 martie 2012. Acţiunile Panasonic sunt listate la bursele din Tokyo, Osaka, Nagoya şi New York (NYSE:PC).

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii