Cautare
, Staff

Servicii financiare |
|

Până la finele anului 2018, Alpha Bank România poate lansa o emisiune de obligațiuni

Alpha Bank România analizează debutul pe piața de capital.
shutterstock_Alpha_Bank

Alpha Bank Romania analizează oportunitatea de a accesa piața locală de capital prin lansarea unei emisiuni de obligațiuni, după ce, recent, agenția financiară internaționala Moody’s a atribuit băncii ratingul Ba3 pentru depozite pe termen lung în lei și valută, rating de baza B2 și rating de contrapartida Ba2”, au anunțat reprezentanții băncii.

Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor (AGEA) Alpha Bank Romania a aprobat lansarea primei emisiuni de obligațiuni în valoare de până la 300 milioane de lei, pentru diversificarea surselor de finanțare ale băncii. Decizia adoptată de AGEA este valabilă pentru următoarele 18 luni. Banca nu a anunțat pe care bursă intenționează să lanseze această emisiune.

Ratele finale ale dobânzii pentru emisiunea de obligațiuni a UniCredit Bank pe BVB, care țintește 500 de milioane de lei

La mijlocul lunii iulie, UniCredit Bank a făcut o mișcare similară pe Bursa de Valori de la București. Între 17 iulie și 21 iulie, banca a lansat o ofertă de obligațiuni de 500 de milioane de lei. Calculul dobânzii pornește, pentru toate, de la ROBOR la șase luni, la care se adaugă 0,65% pe an pentru cele care au termenul scadent în 2020, 0,85% pentru cele cu termen în 2022 și 1,05% pentru cele din 2024.

Alpha Bank Romania a obținut un profit net de 114,6 milioane lei, anul trecut, la venituri operationale cu 16% mai mari decât în anul anterior. Nivelul creditelor a atins 11,4 miliarde de lei, în timp ce depozitele au crescut cu 26%, până la 7,9 miliarde de lei. Rata de adecvare a capitalului a ajuns la 23,46%, incluzând profitul pe anul trecut.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii