Cautare
, Contributor

Energie |
|

Pana de curent care a afectat o parte a ţării vineri a fost un incident la nivel european, potrivit Ministrului Energiei

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, anunţă că pana de curent care a afectat o parte a ţării vineri a fost un incident la nivel european, însă nu este cunoscută cauza.  
Virgil-Popescu

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, susţine că pana de curent de vineri a fost „un incident major european” care este „fără precedent”.

Este prima dată, cred, după anii 80, când avem parte de un asemenea incident major la nivel european. România a fost afectată la ora 15:05, a fost printre ultimele ţări afectate. (…) Până acum, cauza nu este cunoscută. Există o comisie la nivel european, formată din toţi transportatorii de sistem. Aseară s-au întâlnit, au stabilit acest lucru, când s-a declanşat acest incident. Au fost aproape toate statele europene afectate şi, din ce s-a stabilit aseară, România  fost ultimul stat afectat. Practic, putem spune clar: suntem victima acestui incident, România nu a fost cauza acestui incident”, a declarat sâmbătă, la Digi 24, ministrul Energiei. 

Ministrul a precizat că investigaţia continuă. „Ce pot să le spun oamenilor vizavi de problemele care le au, în cazul unui incident european: dacă nu se va reuşi să se stabilească cu certitudine cine este de vină – pentru că dacă se va stabili cine este de vină, acela va plăti acele pagube – va exista la nivelul Comisiei Europene un fond de rezervă care va despăgubi, în funcţie de solicitările persoanelor, va despăgubi pe cei afectaţi de acest incident”, a adăugat ministrul. 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii