Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering food industry, health industry, agriculture, tourism, FMCG and HoReCa. Have any news tip? Drop me an email at laura.cioba@forbes.ro

Analize |
|

Până în 2030, producția de carne va atinge 374 milioane de tone

Conform celui mai recent raport FAO, oferta de pe piața globală a cărnii ar putea ajunge la 374 milioane de tone, până în anul 2030, cel mai mare impact în creșterea totală a producției de carne îl va avea China, urmată de Brazilia și Statele Unite.
Various,Types,Of,Fresh,Meat:,Pork,,Beef,,Turkey,And,Chicken

Potrivit statisticilor, o creștere mare se va înregistra la producția de carne de pasăre și nu la cea de vită. Disponibilitatea proteinelor din carne de vită, porc, pasăre și ovine va crește cu 5,9%, 13,1%, 17,8% și respectiv 15,7%, notează platforma  EuroMeatNews.com.

Astfel, experții susțin că la nivel global, carnea de pasăre va ajunge să reprezinte 41% din toate proteinele pe bază de carne în 2030, o creștere de 2 puncte procentuale comparativ cu perioada actuală. Procentele generale ale altor produse din carne sunt mai mici: carne de vită (20%), carne de porc (34%) și carne de oaie (5%), se mai arată în raport.

Potrivit reprezentanților FAO, trecerea la consumul de carne de pasăre va fi susținută de venituri mai mici în țările în curs de dezvoltare, dar și în statele dezvoltate, unde consumatorii percep carnea albă ca pe o opțiune alimentară mai sănătoasă.

La carnea de porc, creșterea va fi una limitată în primii trei ani, din cauza revenirii lente a sectorului din cauza focarelor de pestă porcină africană din China, Filipine și Vietnam. Procesul de recuperare ar trebui să se finalizeze până în 2023, în special în China, susținut de dezvoltarea rapidă a unor complexe mari de producție care pot asigura biosecuritatea.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii