Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Bani și Investiţii |
|

Palestina: Salarii tăiate din cauza conflictului cu Israel

Autoritățile palestiniene au declarat joi că vor reduce salariile pentru zeci de mii de angajați din cauza crizei economice provocate de dorința statului de a opri Israelul din a anexa Cisiordania.
Israel2

Autoritățile palestiniene au declarat joi că vor reduce salariile pentru zeci de mii de angajați din cauza crizei economice provocate de dorința statului de a opri Israelul din a anexa Cisiordania. Economia Palestinei, deja destul de afectată de pandemia de coronavirus, dar și de protestul Autorității de Administrație (PA), a respins luna trecut transferurile de impozite pe care Israel le-a încasat în numele său, informează Reuters.

Autoritățile din Palestina își limitaseră deja guvernarea în Cisiordania în cadrul acordurilor de pace provizorii. Aceste transferuri, în valoare de 190 milioane de dolari pe lună, reprezintă mai mult de jumătate din bugetul Palestinei, provenind din taxele pe importuri care ajung în Gaza și Cisiordania prin porturile israeliene.

Autoritatea de Administrație (PA) a respins impozitele după ce a declarat în luna mai că acordurile bilaterale cu Israelul sunt nule. Israelul, care aștepta unda verde de la aliatul său din SUA, nu a reușit să-ți îndeplinească scopul stabilit pentru 1 iulie când trebuia să înceapă dezbaterile privind extinderea suveranității sale către așezările evreiești din Cisiordania și Valea Iordaniei.

Shukri Bishara, ministrul palestinian de Finanțe, a declarat : „Din cauza respingerii banilor de pe taxe și a scăderii generale a veniturilor … veniturile statului au scăzut cu 80 %”. Impactul economic al protestului PA împotriva anexării își face simțită prezența.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii