FacebookTwitterLinkedIn

Mai multe spații din interiorul clădirii Palatului Parlamentului sunt disponibile acum pe Google Cultural Institute, într-un tur virtual. Astfel, pot fi vizitate săli precum „Nicolae Iorga”, „Unirii”, „Take Ionescu” sau „Al. I. Cuza”. De asemenea, utilizatorii pot vizita Muzeul Parlamentului și pot admira o serie de obiecte de artă din colecția Palatului Parlamentului, publicate în expoziția de pe Google Cultural Institute. Au fost digitalizate 150 de opere semnate de artiști precum Nicolae Grigoresc („Țăranca cu doniță și copii”), Octav Băncilă („Băiatul cu ghitara”) sau Corneliu Baba („Un arlechin”).

Muzeul Național Brukenthal aduce 29 noi obiecte de artă în colecția sa virtuală de pe Google Cultural Institute, digitalizate de tehnologia Art Camera, care realizează imagini de rezoluție înaltă. Sunt disponibile lucrări ale unor artiști precum Nicolae Grigorescu („Strada din Vitre”), Mișu Popp („Fata în albastru”) sau Hans von Aachen Artist („Răpirea Persefonei”).

Asociația Wassertalbahn lansează trei noi expoziții virtuale dedicate Mocăniței de pe Valea Vaserului, precum și o aplicație mobilă, care oferă informații despre istoricul zonei, construirea căii ferate și fiecare locomotivă în parte.

Fundația ADEPT este un nou partener din România al Google Cultural Institute și aduce trei expoziții dedicate tradițiilor culturale și meșteșugărești din Transilvania, de la ceramică și biserici fortificate până la gastronomie și viață rurală.

Ordinul Arhitecților din România lansează o nouă colecție care prezintă ediție 2015 a festivalului Street Delivery din București, eveniment anual care se desfășoară anual și își propune să readucă spațiul urban comunității.

Prin lansarea de astazi, noi colectii de arta, civilizatie si traditii din Romania sunt disponibile intregii lumi pe Google Cultural Institute. Ne bucuram ca un important reper al Bucurestiului, dar si al Romaniei, Palatul Parlamentului poate fi vizitat pe Google Cultural Institute. Ne-am propus sa atragem in continuare noi parteneri, care sa promoveze patrimoniul cultural romanesc in lume cu sprijinul Google Cultural Institute”, a declarat Dan Bulucea, Country Director Google România.

Anul acesta, pe 1 februarie, platforma Google Cultural Institute împlinește cinci ani. Platforma  s-a lansat cu 17 muzee, iar în prezent numără 1.000 de instituții culturale partenere din întreaga lume.