FacebookTwitterLinkedIn

Imobilul, construit după un plan proiectat în forma literei L, impresionează prin suprafața de 2500mp construiți si cele 50 de camere.  Are o gradina generoasa de peste 1500mp, decorată cu pini și fântână arteziană.

Palatul Maurice Blank a fost construit în  anul 1891 ca reședintă pentru Maurice Blank, unul dintre cei mai cunoscuți bancheri ai României moderne,  cofondator al băncii Marmorosch Blank și totodată unul dintre cei mai importanți bancheri ai sfârșitului de secol XIX.

Scurt istoric

Palatul, o bijuterie arhitecturală, poartă semnatura celebrului arhitect elevtian Louis Pierre Blanc, care a proiectat unele dintre cele mai cunoscute clădiri din Bucuresti, care au rezistat de-a lungul vremurilor și au schimbat definitiv imaginea capitalei.
Louis Blanc a fost adeptul stilului beaux-arts de factură neoclasică dar introduce în spațiul bucureștean și Neorenașterea franceză.
Pe lângă importante reședinte private, cum ar fi Casa Tache Ionescu, Palatul H. Spayer (sau Casa Marmorosch Blank ), Palatul Martha Lahovary de pe Calea Dorobantilor, Louis Blanc a proiectat unele dintre clădirile reper ale Bucureștiului:  Palatul Ministerului Agriculturii, Palatul Facultății de Medicină sau Institutul Victor Babes.

(Sursa: http://asociatiaistoriaartei.blogspot.ro/; www.arhivadearhitectura.ro)

În anul 1934, palatul este cumpărat de Eduard Mirto, avocat și om politic, ulterior acesta fiind cel care a închiriat imobilul Ambasadei Statelor Unite, în anul 1939. Ambasada Statelor Unite a avut sediul in acest imobil pana in anul 2011.