Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Afaceri |
|

Palatul Luigi Cazzavillan

În Bucureștiul de astăzi, într-o continuă dezvoltare și mișcare, există încă, pentru cei care știu să caute, și  să asculte, clădiri care spun o poveste.  
1

Așa cum v-am obisnuit deja, Regatta Imobiliare vă prezintă astăzi una dintre aceste clădiri unicat, Palatul Luigi Cazzavillan, a cărei poveste impresionează dar totodata întristează.

Palatul Luigi Cazzavillan este fără îndoiala o bijuterie arhitecturală, un adevărat palazzo venetian aflat în inima Bucureștiului.

Clădirea a fost construită la începutul secolului XX, între anii 1901 și 1911. Deși casa poartă numele lui Luigi Cazzavillan nu există suficiente informații cum că acesta ar fi locuit în acest imobil, autorizația de construcție fiind obținută cu doar 2 ani înainte de moartea acestuia.

Dar cine a fost Luigi Cazzavillan? In perioada anilor 1860-1870, foarte mulți italieni s-au stabilit în Romania, în încercarea de a-și găsi o viață mai bună, părăsind Italia aflată într-o criză economică majoră. Printre aceștia se afla si Luigi Cazzavillan, sosit în Romania în anul 1877.

El s-a remarcat prin activitatea publicistică, marea sa realizare fiind lansarea ziarului Universul, apărut în anul 1884. Luigi Cazzavillan a cunoscut un succes extraordinar cu această publicație, care nu a fost un ziar pretențios ci mai degrabă unul popular, în care informația era diversă și accesibilă. Tot de numele lui Luigi Cazzavillan este legată înființarea Palatului Școlii Italiene, care din păcate nu mai există.
Fără îndoială, Luigi Cazzavillan a fost o figură importantă a acelor vremuri, care a adus cu el o parte din cultura și frumusețea Italiei.

Palatul care îi poartă numele este amplasat la doar câteva minute de Parcul Cazzavillan, unde regăsim alte două construcții emblemă ale Bucureștiului – monumentul și fântâna Luigi Cazzavillan. Acestea au fost proiectate și construite de sculptorul Filip Marin, profesor la acea vreme la Școala de Arte Frumoase din București.

Palatul Luigi Cazzavillan este compus din 2 corpuri și ilustrează într-un mod fericit stilul eclectic. Parterul este în stil clasicist, cu ferestre mari, semicerculare și mici statui care sunt punct de sprijin pentru arcadele ample ale ferestrelor. Suprafața construcției este de 571 mp iar cea a terenului de 342 mp.

Etajul este construit în stil gotic – bizantin și de aici vine practic denumirea de palat venetian sau palazzo. Ancadramentele ferestrelor se sprijină pe coloane care imită frânghia rasucită și sunt completate de decorațiile în stuc.

Regatta vă propune spre vânzare această proprietate aparte, chiar dacă clădirea a fost uitată de autorități și starea în care se află nu ne face cinste, cu speranța că își va regăsi gloria de odinioară.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii