Cautare
, Staff

Imobiliare |
|

PAID România simplifică procesul de despăgubire în cazul daunelor produse de cutremure

PAID România simplifică procesul de despăgubire în cazul daunelor produse de cutremure, ca urmare a unui acord încheiat cu Institutul pentru Fizica Pământului.
tigla-metalica-casa-locuinta

Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID România) a încheiat recent un acord de colaborare cu Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), cu scopul de a veni în întâmpinarea nevoilor asiguraţilor săi. Prin urmare, în cazul în care aceştia au înregistrat daune ale locuinţei ca urmare a unui cutremur, nu vor mai trebui să solicite personal de la INCDFP documentul de confirmare a evenimentului ce trebuie inclus în dosarul de daună.

Astfel, până la începutul acestui an, asiguratul era obligat să solicite în scris, de la INCDFP, o adresă în care reprezentanții Institutului menţionau intensitatea macroseismică resimțită în localitatea în care este amplasat imobilul asigurat. Acest document trebuia inclus în dosarul de daună transmis către PAID România.

„Inițierea unei colaborări între PAID şi Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului înseamnă un aspect birocratic în minus pentru asiguraţii ale căror locuinţe au fost afectate de un cutremur”, a declarat Nicoleta Radu, director general al PAID România.

În cadrul noii colaborări dintre cele două entităţi, PAID România va primi, din partea INCDFP, o informare lunară privind activitatea seismică de pe teritoriul ţării, precum şi o informare de fiecare dată când se înregistrează un eveniment seismic care depăşeşte magnitudinea de 4,5 grade pe scara Richter. Aceste informaţii sunt furnizate pe baza datelor preluate din punctele de colectare a informaţiilor ale INCDFP.

„Informările transmise de INCDFP constituie baza pentru confirmarea evenimentului în cazul dosarelor de daună depuse de asiguraţii ale căror locuinţe au fost afectate de un seism. Proprietarii de locuință sunt astfel scutiți de un drum și de o procedură birocratică în plus în cazul întocmirii unui dosar de daună”, subliniază reprezentanții PAID România.

PAID este o societate de asigurare-reasigurare, cu capital privat, formată prin asocierea societăților de asigurare pentru încheierea de asigurări obligatorii de locuință, în conformitate cu prevederile Legii nr. 260/2008. Aceasta a fost constituită în luna noiembrie 2009, de 12 societăți de asigurare, acționari PAID. Pool-ul administrează sistemul de asigurare obligatorie a locuințelor, care acoperă trei riscuri de bază specifice României: cutremur, inundații și alunecări de teren.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii