Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Afaceri |
|

(P)Ai nevoie de cutii personalizate? Folosește 5 sfaturi pentru o colaborare de succes!

Nișa de packaging este în continuă dezvoltare, iar producătorii de cutii personalizate oferă o multitudine de soluții, de la livrarea constantă a produselor până la campanii unice. Volumul de informații și detalii cu privire la caracteristicile cutiei, metode de fabricare, termen de livrare sau garanții oferite, pot fi o adevărată provocare pentru oricine are nevoie de cutii personalizate.
foto cartobello

Înainte de semnarea contractului cu un producător de cutii personalizate, ține cont de cele 5 sfaturi care te vor ajuta să eviți situațiile neplăcute și să ai parte de o colaborare de succes:

1- Notează caracteristicile și beneficiile cutiilor personalizate de care ai nevoie

Pare simplu, dar nu e. Vor exista detalii pe care le vei pierde din vedere, iar ele ar putea fi esențiale în realizarea proiectului tău. Este important ca să ai toate informațiile necesare înainte de a cere o ofertă personalizată.

  • Dimensiune cutie: notează care ar fi dimensiunea ideală, ține cont de volumul ocupat de produs/produse în cutie, mai ales dacă vor fi livrate.
  • Caracteristici cutie: culoare, textură sau inscripționare logo – toate aceste elemente sunt strict legate de identitatea vizuală a brandului. De aceea este foarte important să cunoști foarte bine poziționarea brandului, scopul campaniei sau punctele forte ale produsului.
  • Duritatea cutiei: Cât de fragil este produsul din cutie? Cât de valoros este? Va fi livrat sau nu? Trebuie să știi răspunsul acestor întrebări încă de acum.
  • Efectul ‘‘wow’’: este scopul suprem al packaging-ului. Ce emoție vrei să transmiți la deschiderea cutiei? Poți folosi elemente deosebite, cum ar fi: deschidere cu magnet, mesaj inscripționat în interiorul cutiei, panglică sau pungă personalizată etc. Fiecare element va aduce un plus de valoare brandului și va oferi o emoție în plus clientului.

2 – Caută producători și oferte personalizate finale, în funcție de caracteristicile notate

Producători sau intermediari. Fii precaut în alegerea partenerilor încă de acum. De obicei colaborările B2B implică timp și comunicare, iar odată ce ai realizat primele interacțiuni cu o companie, tendința va fi să accepți mai ușor condițiile de colaborare.

Obținerea unei oferte finale personalizate poate dura de la câteva ore la câteva zile. Înarmează-te cu răbdare și fii atent la ce include oferta finală, dacă au fost trecute toate costurile, de la producție la livrare.

3 – Acceptă comanda finală doar după ce primești mostre cu cutia personalizată aleasă

Pentru un plus de siguranță, cere producătorului mostre pentru a vedea pe viu calitatea cutiilor, textura, culoarea, duritatea etc. 

Ai grijă la ce tipuri de mostre primești, standard sau personalizate. Cere informații suplimentare dacă ai îndoieli și aprobă comanda finală doar atunci când ești sigur de alegerea făcută.

4 – Cunoaște garanțiile oferite

Paza bună trece primejdia rea. De aceea află în detaliu care sunt garanțiile oferite în cazul nerespectării condițiilor contractuale. 

Dacă produsele nu respectă specificațiile din comandă, află cum se face returul, ce costuri implică și care ar fi termenul nou de livrare.

Fii precaut și asigură-te ca toate detaliile explicate de producător să se regăsească și în contract sub formă de clauze. 

5 – Află dacă vei avea un consultant de vânzări dedicat 

Este foarte important ca încă de la prima interacțiune cu producătorul, consultantul de vânzări să fie unica persoană de contact. Astfel vor fi evitate erorile umane, o singură persoană va cunoaște în detaliu nevoile și cerințele proiectului tău, iar colaborarea se va finaliza cu un parteneriat de încredere.

Suntem Cartobello – producător de cutii personalizate, cu un portofoliu de peste 1000 de clienți și cu 2 linii de producție: cutii pliate și cutii rigide. Cu peste 600 de modele și dimensiuni în portofoliu care ne permit să onorăm mai mult de 7000 de produse customizate.

Suntem alături atât de antreprenorul care are nevoie de 50 de cutii, dar suntem pregătiți și pentru compania care are nevoie de 1000 de cutii în 10 zile. 

Asta înseamna Cartobello: un partener de încredere pentru strategia ta de packaging.

Află oferta personalizată în doar 3 minute: https://calculator.cartobello.ro/

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii