Cautare
, Contributor

Travel |
|

Pacificul, arborii sequoia & podgoriile californiene

Dacă îți dorești o vacanță pe coasta californiană a Pacificului, Timber Cove Resort ar putea fi destinația pe care o cauți. Înconjurată de zeci de rezervații, sute de podgorii și crame și de mici localități pitorești, complexul acesta îți oferă un cadru încântător și toată căldura ospitalității americane.
 aboneaza-te
033-DS-TimberCove

În stil retro

Sunt locuri binecuvântate cu toate darurile naturii; coasta californiană este unul dintre acestea. La Timber Cove Resort este omagiată nu doar arta ospitalității și ideea de vacanță în mijlocul naturii, ci și spiritul arhitecturii anilor ’60. Structurile au fost dezbrăcate de artificialul decorațiunilor pentru a exhiba naturalețea suprafețelor. Roca și lemnul compun un spațiu unde te simți mai acasă decât într-un hotel ultraluxos, în care fiecare detaliu a fost gândit ca să uimească. Complexul acesta nu are nimic în comun cu opulența, căci atenția nu trebuie abătută de la adevăratul spectacol, cel al naturii. Timber Cove Resort a fost extins în urmă cu trei ani, având acum 46 de camere și opt apartamente. Decorațiunile interioare păstrează culorile și materialele naturii înconjurătoare, terasele din lemn și ferestrele oferindu-ți priveliști magnifice către pădure sau Pacific.

Este un loc pentru vacanțe dedicate sportului și activităților în natură. Hotelierii îți pot indica cele mai bune rute pentru drumeții și cele mai frumoase locuri de picnic, iar seara poți juca biliard și ping-pong, într-o atmosferă retro, pe acordurile muzicii la pick-up.

Străbătând coasta californiană

Aflat la o oră cu mașina de cel mai apropiat aeroport, cel din Sonoma, și la două ore de cel din San Francisco, complexul Timber Cove este situat într-un cadru natural spectaculos, aș spune de o frumusețe dramatică. Vii aici ca să te îndepărtezi de zarva marilor orașe, pentru a te înconjura de natura solară a Californiei. Timber Cove se află în celebrul ținut al podgoriilor, aproape de Fortul Ross, o așezare creată de ruși la începutul secolului al XIX-lea. La câțiva kilometri distanță spre nord vei găsi o minunată zonă sălbatică în care se află Parcul Dendrologic Kruse al Rododendronilor și, tot aici, rezervația oceanică Salt Point, creată de autorități, cercetători și pescari pentru a proteja speciile marine. Iar acestea nu sunt singurele sanctuare ale naturii sălbatice din zonă: pe o rază de 15-20 kilometri în jurul complexului hotelier se mai află și Sonoma Coast State Park, Point Reyes National Seashore, iar, spre interior, Rezervația Dendrologică Armstrong, în care poți vedea celebrii arbori sequoia. Dacă ești dispus să faci o excursie ceva mai lungă, poți ajunge la Mendocino, o rezervație forestieră ce ocupă o suprafață de peste 3.500 de kilometri pătrați, cu râuri, lacuri și izvoare termale, „casa” unei subspecii de cerb ce trăiește doar în California, recucerindu-și parțial habitatul după ce în perioada Goanei după Aur fusese vânată până la exterminare. Zona aceasta plină de parcuri naturale este nemaipomenit de frumoasă, fiind foarte căutată de cei cărora le place să campeze în natură și de cercetași.

Hrănește-ți spiritul aventurier!

Mergi să vezi focile de la Goat Rock State Beach, închiriază un caiac sau apelează la serviciile ghizilor locali pentru a vizita atracțiile naturale de pe coasta californiană. Merită văzute șarmantele așezări Jenner, Bodega Bay, Sebastopol și Monte Rio ori Centrul Artistic Gualala. Treci pe la renumitele podgorii și crame din zonă și participă la degustarea celor mai alese licori produse pe Coasta de Vest a Americii. Iar seara, când te întorci la Timber Cove din drumeții, bucură-te de cina în aer liber, pe terasă, în fața focului. Apoi, pur și simplu, admiră miriadele de luminițe de pe spectaculosul cer nocturn, în cadența măsurată a valurilor. Cale mai bună spre serenitate probabil că nu există.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii