Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Sănătate |
|

„Pacientul 17” internat la Spitalul Dimitrie Gerota a fost cazat în teritoriile palestiniene

„Pacientul 17”, confirmat cu coronavirus, despre care s-a relatat că a fost infectat în timpul unei călătorii în Israel, a fost cazat în Betleem.
doctor, spital, control medical

„Cu privire la situatia “pacientului 17” confirmat cu coronavirus si despre care s-a relatat ca a fost infectat in timpul unei calatorii in Israel, va informam asupra faptului ca, din datele detinute, reiese ca acesta a calatorit in Israel in perioada 21-26 februarie. “Pacientul 17” a fost cazat la Hotel “Taybeh Golden” din orasul Ramallah si Hotel “Ambasador” din orasul Betleem (ambele in teritoriile palestiniene). Nu avem informatii pana la acest moment referitor la o posibila sedere a lui in Israel”, se arată într-un comunicat transmis de Ambasada Israelului în România.

 

Pacientul 17 a revenit în România la bordul cursei El Al – LY572.

„Ambasada Israelului a facut demersurile necesare pe lângă autoritățile romane competente pentru a obtine informații exacte (identificarea zborului de intoarcere, itinerariu, cazare) cu privire la calatoriile efectuate de ceilalti pasageri sositi din Israel care au fost depistati cu coronavirus. Mentionam faptul ca initiativa noastra este menita sa-i ajute pe pasagerii care doresc sa afle daca au facut parte din acelasi grup sau daca au calatorit cu aceeasi cursa aeriana cu pacientul infectat si sa ia de urgenta masurile care se impun. Cand vom primi informatiile oficiale, va vom informa”, scrie în comunicat

 

14 zile de masuri de securitate extreme în Israel, începand de astăzi

Pentru a opri raspandirea virusului guvernul israelian a anuntat in urma cu doua zile luarea deciziei de a inaspri conditiile de acces in Israel, timp de 14 zile.

Incepand cu ziua de astazi, joi, 12 martie 2020, ora 20:00, autoritatile vamale din Israel vor permite accesul in tara doar acelor persoane care vor face dovada ca pot intra in carantina pentru 14 zile de la momentul intrarii in Israel. Carantina nu se poate face in cadrul unui hotel sau pensiune, ci doar in cadrul unei locuinte private. Masura se aplica persoanelor de orice nationalitate/cetatenie.

Turistii aflati deja in Israel isi vor desfasura in mod normal sejurul, pana la finalul acestuia.

Incepand din seara aceasta la ora 20:00 va mai fi permis accesul pe teritoriul statului Israel doar cetatenilor statului Israel sau turistilor care pot demonstra ca pot respecta procedura de carantina la domiciliu pentru 14 zile (de exemplu, persoane care au rude sau familie in Israel). Toate punctele vamale terestre sunt de asemenea inchise.

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii