FacebookTwitterLinkedIn

Acționarul majoritar al Retrasib Sibiu (simbol bursier pe Bursa de Valori din București: RTRA), grupul german SGB-SMIT, a fost preluat de fondul de investiții One Equity Partners de la BC Partners. Cel din urmă fond a concurat pentru preluarea Profi, în a doua jumătate a anului trecut, dar a pierdut în fața Mid Europa Partners. One Equity Partners a apărut în 2015, desprinzându-se din J.P. Morgan.

Valoarea tranzacției nu a fost făcută publică, dar a fost anunțată din aprilie 2017.

SGB-SMIT deținea 67,45% din Retrasib. Fondat în 1913, grupul german preluase acțiunile companiei românești în octombrie 2014.

„Ca urmare a notificării primite de la conducerea grupului SGB-SMIT, vă informăm că One Equity Partners a preluat toate acțiunile grupului SGB-SMIT. SGB-SMIT deține 67,45% din acțiunile Retrasib SA Sibiu”, a anunțat Retrasib, pe BVB, într-un comunicat semnat de Claudia-Adela Gherghel, director general al companiei.

Retrasib produce transformatoare şi autotransformatoare pentru transportul şi distribuţia energiei electrice. Compania are o capitalizare de 27 milioane de lei, la sfârșitul zilei de 24 iulie 2017, fiind listată pe segmentul principal de tranzacţionare.

SGB-SMIT este prezent în cinci țări (Germania, România, Statele Unite ale Americii, Malaezia și Olanda), având 1.900 de angajați.