Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Pachet de stimulare de 20 miliarde de euro pentru italieni

Italia va oferi familiilor un pachet de stimulare de 20 de miliarde de euro prin care acestea vor beneficia de scutiri fiscale.
shutterstock_1688720026

Mai mult, surse care au dorit să-și păstreze anonimatul au mai precizat că mai multe fonduri vor fi acordate pentru sprijinirea sectorului auto, autorităţile locale şi angajaţii concediaţi temporar, pe fondul pandemiei de coronavirus (COVID-19), notează Reuters, citată de Agerpres.

Cheltuielile suplimentare vor necesita noi împrumuturi şi vor duce la un deficit bugetar de aproximativ 11,6% din PIB, faţă de 10,4% din PIB, previzionat în aprilie de autorităţile de la Roma.

Guvernul a început 2020 cu o ţintă de deficit bugetar de 2,2% din PIB, după 1,6% din PIB în 2019 – cel mai redus nivel din ultimii 12 ani – dar criza provocată de pandemie a provocat o recesiune profundă celei de-a treia economii a zonei euro.

“Uşor sub un miliard de euro vor fi utilizaţi pentru sporirea subvenţiilor pentru achiziţionarea celor mai noi automobile pe benzină şi motorină, precum şi pentru vehiculele electrice şi hibride, au declarat sursele pentru Reuters.

Încă zece miliarde de euro vor fi puşi deoparte pentru angajaţii concediaţi temporar, iar Guvernul va extinde actualele măsuri privind şomajul cu încă 18 săptămâni. De asemenea, interdicţia privind concedierile va fi extinsă dincolo de termenul limită actual – mijlocul lunii august.

“Trebuie să sprijinim autorităţile locale, deoarece impozitele au scăzut în urma efectelor pandemiei”, susţin sursele. Noile măsuri urmează să fie aprobate de Guvern la începutul lui august dar trebuie obţinut acordul Parlamentului pentru majorarea ţintei de deficit, adaugă sursele.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii