Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

(P) Vreau să fiu Antreprenor se reinventează: Tinerii vin cu soluții la probleme reale de business

Tinerii au un potențial foarte mare și o dorință și mai mare de a rezolva probleme reale de business, iar după ce am interacționat cu peste 27.000 de tineri pe parcursul celor 5 ani în care am organizat conferinţe pentru liceeni în care aceştia aveau ocazia să afle poveşti de business şi să se inspire direct de la antreprenori, ne-am dat seama că putem face mult mai mult.
RBL - logo

Antreprenorii care au venit să împărtășească din experiența lor tinerilor de la Vreau să fiu Antreprenor – VSFA au plecat mai energizați și uimiți de întrebările tinerilor, de nivelul de cunoaștere și de cât de conectați sunt la businessurile internaționale, trenduri și tehnologii. Noi am reușit să aducem laolaltă acești tineri prin formarea comunităților VSFA din țară, i-am conectat între ei, au făcut proiecte împreună și acum tinerii au venit cu o nouă propunere. Vor să sprijine companiile din România să inoveze! Vor să intre în contact cu probleme reale de companii și să le sprijine să le rezolve. S-au săturat de teorie și vor să își testeze creativitatea și abilitățile în contexte reale.

Am am testat un prototip în cadrul grupului City Grill prin proiectul Vreau să fiu Antreprenor și timp de 3 zile, 21 de tineri din 7 orașe din țară s-au reunit la București pentru a rezolva problema de a aduce mai mulți tineri care să lucreze în restaurantele din grup. În aceste zile tinerii au adunat informații de la angajați și tineri prin interacțiuni direct, au venit cu peste 200 de idei, au construit câteva soluții, le-au testat și apoi prezentat în fața CEO-ului City Grill și HR Manager-ului. Rezultatul a fost impresionat și Daniel Mischie, CEO-ul City Grill, a spus ca a fost cea mai bună investiție a lor din acest an. Acest lucru arată că tinerii pot veni cu soluții la probleme reale. Dându-le încredere și oferindu-le un cadrul prin care să își folosească abilitățile și potențialul pot crea valoare pentru companii.

Liceenii pot deveni antreprenori, așa cum am observat până acum la cele 120 de evenimente desfășurate prin țară, în cei 5 ani, dar pot să și sprijine direct companiile. Inovația este următorul nivel după antreprenoriat, iar tinerii sunt cei care pot rezolva problemele companiilor din România.

Cum poți atrage un tânăr să lucreze în compania ta? Cum poți crește numărul de clienți? Cum poți fideliza clienții? Vrei idei pentru o nouă campanie de marketing? Ai o idee de produs sau serviciu nou pe care să îl testezi?

VSFA are soluția! Tinerii pot veni cu genul acesta de idei. Au fost implicați în proiecte naționale și internaționale, vor să își deschidă un business în viitor și o parte deja au făcut-o. Le place să exploreze și vor să acumuleze cât mai multe informații despre afaceri. Vor să își antreneze abilitățile și vor să vadă rezultate concrete după munca lor.

Cum ar fi dacă o fracțiune din cele 260 de milioane de euro din piața de consultanță ar fi investite în educație și în a le da tinerilor o șansă să vină cu idei pentru companiile din România. Este clar că aceștia nu pot veni cu proiecte similare cu cele dezvoltate de consultanți, dar cum ar fi dacă am testa și soluțiile lor. Pentru o companie, cel puțin, rezultatul a fost foarte bun și a ieșit cu cel mai bun randament din acest an.

Cum ar fi dacă o parte din bugetul de marketing sau CSR s-ar îndrepta către genul acesta de proiecte? Tinerii ar avea parte de o super experiență de învățare și testare ale abilităților lor, iar companiile ar primi valoare prin soluțiile generate de aceștia. Ar avea ocazia să interacționeze direct cu ei și poate chiar să lucreze cu ei pe mai departe.

În România avem tineri geniali și cu un super mare potențial și au nevoie doar de încredereea noastră și spațiu să se manifeste. Mai multe pe www.vsfa.ro. Vino alături de noi!

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii