Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lifestyle |
|

(P) Universul creațiilor diafane al designerului Alda Ciceu

La doar 32 de ani, Alda Ciceu are deja 7 ani de experiență în industria modei și a textilelor, iar atunci când vizita într-unul dintre cele mai celebre târguri de modă din Paris, i-a scos în față oportunitatea de a-și produce singură propriile creații, a răspuns pozitiv provocării, începând pe cont propriu, un atelier de creație vestimentară.
Alda Ciceu

1. Alda, ai un întreg atelier de creații diafane. Ce te-a determinat să pornești pe drumul modei, să dezvolți acest business, cu ce motivații și, mai ales, care este povestea ta?

Brandul Alda Ciceu a început din pasiune pentru desen și țesături și s-a transformat într-un imperiu sofisticat unic și modă de bună calitate. După 7 ani de experiență în domeniul modei, un atelier unde să-mi pot croi propria viziune asupra eleganței, mi s-a părut o provocare firească, pe care am îmbrățișat-o din prima clipă.

2. Ce aduce nou Alda Ciceu pe o piață în care feminitatea pare a fi pusă la îndoială? Ce elemente caracterizează creațiile tale vestimentare și căror femei le sunt adresate modelele pe care le creezi?

Creațiile mele sunt gândite în culori calde, pastelate, țesături senzaționale, ce amintesc de prințesele caselor regale, îmbinând vechiul patrimoniu cu o întorsătură modernă. Fluiditatea și prețiozitatea creațiilor caracterizează stilul brandului Alda Ciceu, adresându-se femeilor care doresc  să fie unice și sofisticate, care își doresc eleganța vremurilor trecute, însă acordată la timpul prezent.

3. Fluiditatea și prețiozitatea par a-ți caracteriza colecțiile, încă de la începuturi. Care sunt materialele pe care le folosești și de ce tocmai ele?

Creez rochii de seară în culori senzaționale și din țesături extraordinare, diversificate de la o colectie la alta, în funcție de atmosfera pe care vreau să o recreez. Dacă la prima colecție am folosit prețioasa tafta cu imprimeuri florale, în colecția actuală am folosit o combinație de țesături prețioase, plecând de la jaquardul (țesătura vedetă a anului viitor) cu fir lamé, până la dantela accesorizată manual.

4. Domeniul creațiilor vestimentare este unul extrem de sensibil și solicitant, chiar dacă aparent, nu pare așa. Care au fost cele mai mari provocări pe care le-ai depășit cu succes până acum?

Într-adevăr este un domeniu foarte solicitant, însă deopotrivă fascinant. Doar dacă plecăm de la ideea de desen, până la fabricare și, în final, prezentare industria vestimentară este totodată un domeniu sensibil și subiectiv, însă în aceeași măsură solicitant, deoarece pe piața românească este foarte greu să intervii ideologic, să schimbi ideea de stil, drept pentru care a devenit și o provocare pentru mine, cu un final, zic eu, încununată de succes.

5. Dacă ne îndreptăm către partea pozitivă a business-ului, care sunt cele mai mari realizări ale tale, de la lansare și până în prezent?

Privind partea de business nu mă pot rezuma la cele mai mari realizări, pot spune doar că brandul ALDA CICEU se află pe un trend ascendent, urcând constant cu pași mici, dar siguri. Am plecat de la ideea unui mic atelier destinat unui orășel cu 60 000 de locuitori și am ajuns într-un an de zile să avem comenzi neașteptate pe piața externă. Pe lângă rochiile purtate în cadrul evenimentului Forbes 100 de anul acesta, semnăm foarte multe creații pentru piața internațională.

Soprana Cristina Păsăroiu a purtat o rochie semnată Alda Ciceu la un concert de operetă din Japonia și urmează încă o colaborare pentru un concert susținut la Geneva. O altă creație a fost purtată la Shanghai International Film Festival anul acesta. Succesul pe piața internațională este una dintre dovezile că facem foarte bine ceea ce facem cu atât de mult drag.

6. Ce planuri de viitor are echipă Aldei Ciceu?

Planurile de extindere a liniei de modă sunt în curs de dezvoltare și pe linia creațiilor hand-made am început un proiect, în materie de creație pe care încă nu l-am lansat oficial. Urmează ca anul acesta să participăm la două târguri de profil, unul în octombrie, în cadrul Fashion Paris, celălalt în România, la Mamaia, iar pentru anul viitor avem în plan să participăm la târguri de profil din marile capitalele ale lumii. În prezent colaborăm și cu o companie de consultanță din Paris, pentru a ne contura strategia de imagine, în timp ce, din punct de vedere business, focusul va rămâne către zona internațională.

Creațiile Aldei Ciceu pot fi găsite în buticul Molecule F și în Galeriile Lafayette din Dubai.

Credit foto: Ștefan Dani, Florin Opriș, Styling: Katerini Mou, MUA: Alexandra Crăescu

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii