Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

SmallBusiness |
|

(P) THE ART OF THE START – GUY KAWASAKI

Aceasta este bariera pe care și-o pun singuri mulți dintre potențialii antreprenori: ”Vreau să-mi deschid o cofetărie, dar…”, ”Visez să pot schimba lumea prin ONG-ul meu, dar…”, ”Cel mai mult îmi doresc să dezvolt soluții tehnologice pentru o viață mai simplă, dar…”. Guy Kawasaki reușește să scoată acest ”dar” din ecuație, limpezind orizontul prin exemple și sfaturi dintre cele mai concrete. ”În carte, am renunțat la prostiile teoretice și am expus manierele practice de poziționare, de branding sau recrutare pentru cei care vor să înceapă o afacere de succes.”, spune autorul. ”The Art of the Start” oferă pașii esențiali pentru a lansa pe piață produse, servicii sau companii de succes, fiind de asemenea o resursă pentru managerii din companiile deja existente, care doresc să promoveze gândirea antreprenorială, stimulând astfel creativitatea și demersurile inovative pentru a fi mereu cu un pas înaintea concurenței.

Să lămurim însă de la bun început un aspect: cine este Guy Kawasaki? Fost director de marketing la Apple Computers, unul dintre promotorii Macintosh-ului, ulterior manager al fondului de investiţii pentru start-up-uri, Garage Technology Ventures, americanul este acum unul dintre cei mai importanți autori, speakeri, investitori și consultanți de business din Silicon Valley. Cu alte cuvinte, un artist în a vinde.

„Când aștepți un copil, citești «La ce să te aștepti când aștepți un copil». Când ești concediat, citești «Ce culoare are parașuta ta?» Când vrei să devii antreprenor, citești «The Art of the Start». Această carte este o armă de construcție în masă. Scopul meu a fost să concep ghidul suprem pentru oricine începe orice.”, spune Guy Kawasaki. Filosofia sa, dezvoltată în carte, este foarte corectă: scopul oricărei organizații este să creeze valoare. El este sigur că orice vis de a transforma lumea într-un loc mai bun și de a crește calitatea vieții are toate șansele să devină o afacere reușită. Structurată pe 5 capitole (Cauză, Articulare, Activare, Dezvoltare și Obligație), cartea tratează punerea bazelor unei afaceri, de orice tip ar fi aceasta. Fiecare capitol evidențiază prioritățile, prezintă situațiile particulare și excepțiile, oferă exemple de ”așa da/așa nu” și răspunde la cele mai frecvente întrebări ce pot apărea. Cartea este extrem de explicită și simplu de citit, nefiind nevoie de cunoștințe semnificative de business.

Când pui punct cărții, poți da startul afacerii tale. 

 
Poți cumpăra cartea ”The Art of the Start” de Guy Kawasaki de pe BookLand.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii