Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Gastronomie |
|

(P) Tartelicious, aromă, gust și prietenie în tarte

De 3 ani deja, în centrul boem al Bucureștiului, se află Tartelicious, cea mai mică tărtărie din București, care a luat naștere din pasiunea imensă pentru mâncare a celor două prietene, Cătălina și Rodica. Fetele se cunosc de pe peste 15 ani și tot de atâta timp sunt și prietene. Povestea tărtăriei a început încă din vremea când Rodica și Cătălina erau la facultate.  
 aboneaza-te
DSCF1256

Săturându-se de pachetele de acasă, de fapt, de căratul pachetelor de la Obor, au început să își gătească singure și să experimenteze tot felul de rețete noi, unele poate chiar atipice pentru vremea aceea. Deși nu aveau ustensilele necesare, încercau să improvizeze cu ce găseau în bucătărie, așa au ajuns să facă o cremă de zahăr ars într-o oală de ciorbă, care cu greu a încăput în cuptor.

Chiar de atunci, antreprenoarele visau la ideea de a-și deschide un loc ”al lor”, le plăcea și ideea de cafenea, dar nu știau să facă cafea, dar și de bar, însă s-au oprit la ce iubeau cu adevărat – dulciurile. Tartelicious a fost ”copt” după câțiva ani buni de testat tot felul de rețete acasă, cu niște clienți mari doritori de mâncare bună, prietenii lor.

Decizia deschiderii tărtăriei a venit când Cătălina și-a dat demisia și a fost posibilă implicarea 100% a uneia dintre cele 2 prietene. Bineînțeles că nu a venit peste noapte această decizie, ca la orice început de drum, temerile erau mari, multe necunoscute și incertitudini. ”Și acum sunt, și parcă sunt tot mai numeroase, în contextul pandemiei, dar ceea ce nu te omoară, te face mai puternic” e de părere Rodica.

De ce tarte? Sunt produse care le permite să fie creative, un produs ideal pentru orice combinație, dulce sau sărată, clasică sau inedită: ciocolată cu piper roșu, smochine cu brânză de capră, creme infuzate cu iasomie și lavandă.

Fetele își doresc să le ofere oamenilor produse făcute ca acasă, cu ingrediente de calitate: ouă, unt, zahăr, legume, fructe, fără premixuri sau alte prafuri. Tartele sunt produsele principale ce se regăsesc în tărtărie, dar se pot găsi și alte dulcegării homemade: brownie cu mascarpone, cinnamon roll, tort de morcovi sau chiar de păstârnac, găluște cu prune, pasteis de nata. Daca ajungeti pe Brezoianu, treceti neaparat pe la Tartelicious si incercati brownie-ul lor.

Nicio zi nu e la fel în vitrina din tărtăria din Brezoianu, 35. Săptămânal, au cutii și brunch-uri tematice, când pot fi gustate combinații sezoniere sau mai puțin obișnuite. Cele 2 prietene își doresc ca oamenii care le trec pragul să se simtă ca acasă, ca în living-ul unor prieteni, de aceea se poate și vedea laboratorul propriu-zis, pe care îl numesc bucătărie.

Tartelicious este un loc de joacă și va rămâne așa pentru Cătălina și Rodica, deși sunt foarte atente la ceea ce fac. De cele mai multe ori, își găsesc inspirația în piețe, în culori sau chiar în caietele de rețete ale bunicilor. Până acum, când simțeau că bateriile lor cu energie s-au epuizat, plecau în scurte călătorii și așa se intorceau, cu o idee interesantă, o aromă în gând, o rețetă specifică locurilor vizitate.

Iar în bucătăria lor internă, rolurile sunt împărțite: Cătălina gătește, vine cu idei noi de produse, Rodica se ocupă de partea birocratică, propune dezvoltări noi. Deciziile sunt luate de comun acord, iar comunicarea este un alt ingredient important pentru care acest business functionează. ”Poate cel mai important, după unt”, consideră râzând Cătălina. Cele două antreprenoare sunt de părere că dacă nu ar fi fost prietene, acest business nu ar fi ”scos ochii în lume”. Întotdeauna există și păreri diferite, ”dar așa e în orice relație. Construim Tartelicious cu efort și răbdare, exact ca și prietenia noastră. Rezultatele nu vin peste noapte, mai ales pentru ceva ce îți dorești să fie și peste mulți ani”.

Cătălina și Rodica vor ca Tartelicious să evolueze, să aibă un spațiu mai mare de prezentare, dar, momentan, toate planurile de extindere sunt doar la nivelul de idee, asteptând să treacă acest an tumultos. Dar până atunci, promit că ne vor încânta cu aceleași produse pline de gust, de unt, cu mai puțin zahăr, și arome sezoniere. Până atunci, faceți-le o vizită în tărtăria din Brezoianu, chiar la 2 minute de Sala Palatului!

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii