Cautare




, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Sănătate |
|

(P) Succesul în afaceri începe cu un zâmbet frumos

Un studiu realizat de Universitatea din California, publicat în decembrie 2014 în The Journal of Economic Psychology, demonstrează că un zâmbet frumos influențează semnificativ succesul personal, profesional și  financiar. Acest studiu arată că persoanele atractive câștigă în medie cu 12,7% mai mult pe an decât persoanele cu un aspect mai puțin atrăgător!  

Creierul uman preferă și reține mai ușor fețele zâmbitoare, iar persoanele cu un zâmbet frumos, încrezător și sănătos sunt percepute ca fiind mai capabile, mai inteligente, productive, îndrăznețe, cinstite, deschise, de succes și de încredere. În situația unui interviu pentru un job, acestea au mai multe șanse de a fi angajate decât persoanele mai puțin atractive.

În plus, zâmbetul poate detensiona o situație încordată, în cadrul unei negocieri mai dure sau a unei contradicții cu un client. Este mult mai ușor să-ți faci partenerul de afaceri, șeful sau clientul receptiv la ideile tale, atunci când le transmiți zâmbind.

Richard Branson, fondatorul Virgin Group, afirma că dacă vrei să faci o investiție majoră în afacerea sau cariera ta, dar nu ai prea mulți bani de investit, trebuie să te uiți în oglindă și să începi cu zâmbetul tău.

Pentru a ne convinge de cele de mai sus și din perspectiva unui stomatolog specialist în ortodonție, am stat de vorbă cu doamna doctor Mihaela Dan.

“În cei peste 12 ani de experiență în ortodonție, am observat că oamenii sunt din ce în ce mai preocupați de imaginea lor, aceasta arătând respect pentru propria persoană și pentru cei în fața cărora apărem”, spune Mihaela Dan, specialist ortodont la clinica Orto-Implant Expert din București.

Dânsa suține că una dintre cele mai frecvente cauze pentru care oamenii au rețineri în a zâmbi este aceea că au dinții înghesuiți, astfel încât doresc să-i îndrepte cu ajutorul aparatului dentar. Însă nudoar aspectul estetic este important, ci și sănătatea dentară, deoarece dinții înghesuiți nu permit realizarea unui periaj corect, ceea ce duce în timp la apariția cariei, a complicațiilor acesteia (necroza, gangrena dentară) urmate uneori de extracții și realizarea unor lucrări dentare. Forțele masticatorii anormale transmise asupra dinților înghesuiți conduc în timp la parodontoză, tocirea dinților, probleme musculare și articulare.

Aparatul dentar are ca scop îndreptarea dinților, dar și corectarea mușcăturii (ocluziei). La adult este indicat și în situația în care există extracții dentare mai vechi, în urma cărora dinții vecini migrează, împiedicând realizarea unor lucrări protetice sau implanturi dentare corecte, deoarece lucrările realizate pe dinți înclinați, aflați în mușcătura incorectă nu au o rezistență mare în timp.

“Astăzi, 30% dintre pacienții mei sunt adulți, iar aparatele dentare fixe din ce în ce mai estetice, bracketurile ceramice, de safir sau linguale aproape invizibile făcându-le foarte ușor de acceptat de către aceștia”, susține doamna doctor Mihaela Dan.

Durata tratamentului ortodontic al pacienților depinde de gravitatea cazului, de vârsta pacientului și durează în medie 1,5 ani, dar cei mai mulți zâmbesc fericiți înainte de acest termen. În tot acest timp, pacientul trebuie să aibă o igienă dentară foarte bună și să evite alimentele dure pentru a nu dezlipi bracketurile, iar după îndreptarea dinților trebuie să poarte pentru o perioadă de timp o gutieră de menținere a rezultatului, deoarece dinții au nevoie de timp pentru a se fixa în os în noua poziție.

În domeniul ortodonției se fac numeroase progrese, iar pentru a fi la curent cu ultimele noutăți, Mihaela Dan încearcă să nu omită nici acum, după mai mult de 12 ani de experiență profesională, cursurile și congresele naționale și internaționale de specialitate. “Consider însă că niciuna dintre diplomele obținute la aceste congrese nu valorează la fel de mult ca sclipirea din ochii pacienților mei când văd fotografiile cu zambetul lor înainte și după tratament”, spune dânsa.

Așadar, pentru fiecare pacient care intră pentru prima dată într-un cabinet  de ortodonție nu avem decât un îndemn: “Schimbă-ți zâmbetul, schimbă-ți viața!” 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii