Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Artă & Cultură |
|

(P) SoNoRo „BRIDGES” 2014 – Punți muzicale între orașele lumii

SoNoRo-Bridges
A IX-a ediție a Festivalului Internațional de Muzică de Cameră SoNoRo se desfășoară între 31 octombrie și 17 noiembrie 2014, la București, Cluj-Napoca și Iași, sub tema “BRIDGES”.

În premieră anul acesta, festivalul se lansează în afara României, printr-un concert susținut pe 22 octombrie de mezzosoprana Ruxandra Donose și Ansamblul Raro, în renumita sală Konzerthaus din Viena. Lansarea internațională a festivalului este organizată în parteneriat cu Institutul Cultural Român din Viena.

Deschiderea oficială a festivalului SoNoRo la nivel național va avea loc, ca în fiecare an, în Sala Unirii a Palatului Cotroceni din București, vineri, 31 octombrie, la ora 19:00.

Programul SoNoRo “BRIDGES”, inspirat de unele dintre cele mai faimoase poduri ale lumii, acoperă un repertoriu vast: acordurile  lui Wolfgang Amadeus Mozart, Felix Mendelssohn-Bartholdy, Johannes Brahms, Edward Elgar, Claude Debussy sau César Franck, muzica experimentală a lui John Cage, dar și alte compoziții vor delecta publicul deja obișnuit cu seratele sonore. Peste 35 de artiști internaționali, membri de renume ai elitei muzicale europene, vor lua parte anul acesta la festival

La cele de mai sus se adaugă anul acesta muzica de jazz inspirată de filmele lui Andrei Tarkovsky, în interpretarea Cvartetului Tarkovsky, cu participarea extraordinară a lui Andrei Tarkovsky Jr., care va asigura componenta video a serii, dar și o seară pasională, intitulată “Over the Danube”, cu muzica țigănească a legendarului Roby Lakatos și a ansamblului său, la Palatul Bragadiru

SoNoRo a pregătit anul acesta și o întâlnire la București cu celebrul regizor francez Bruno Monsaingeon, care va discuta despre documentarele sale privind lumea muzicală a secolului XX, și una la Cluj-Napoca, unde scriitorul și jurnalistul Marius Chivu va îndruma publicul ardelean printre diversele punți și poduri celebre.

„A IX-a ediție SoNoRo nu este doar un liant muzical între unele dintre cele mai faimoase poduri ale lumi, ci și o vitală punte către ediția viitoare, poate cea mai importantă de până acum, cea în care pasărea SoNoRo va împlini zece ani de existență”, spune , directorul festivalului”.

Programul complet al festivalului SoNoRo poate fi găsit pe www.sonoro.ro, iar biletele şi abonamentele pentru concertele din București sunt disponibile prin reţeaua Eventim – magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Cărtureşti, librăriile Humanitas şi online pe www.eventim.ro.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii