FacebookTwitterLinkedIn

În cadrul evenimentului organizat de Signal Iduna în parteneriat cu Libero Events au susținut prezentări speakerii Alexandra Pegg (European HR Planning Manager Samsung Electronics), Katrina Collier (Social Media Recruiter, Director&Founder Winning Impression), Ioana Marcu (HR Director Orange), Monica Vijeu (Fondator TalentZone), Ioana Piper (HR Manager Supremia Grup), Sorin Faur (HR Coordinator pentru Europa de Est și Balcani BDO), Mirela Crețu (Kimball Electronics) și Alexandra Chivu (HR Director Elefant.ro). Evenimentul a fost moderat de Roxana Dobrescu, Senior HR Manager Romania&Moldova Avon.

Pe parcursul celor două zile ale evenimentului a fost prezent CEO-ul Signal Iduna, Leslie Breer, care a ținut discursul de deschidere al celei de-a treia ediții Signal Connect, dar și Dan Dobre, Director Comercial Signal Iduna, care ne vorbește în interviul de mai jos atât despre importanța realizării evenimentului Signal Connect, cât și despre industria resurselor umane din România.

Signal Connect: Care este relația Signal Iduna cu profesioniștii din Resurse Umane?

Dan Dobre: Într-un singur cuvânt, ne place să credem că suntem “parteneri”; încercăm să contribuim permanent cu experiența și soluțiile noastre și primim în egală măsură informații și feedback care ne ajută să ne îmbunătățim înțelegerea despre nevoile acestei comunități. Vom investi în continuare în această relație de încredere și sperăm ca împreună să dezvoltăm instrumente performante care să ajute profesioniștii din resurse umane în activitatea de management al resurselor umane.

Signal Connect: Care este opinia dumneavoastră față de industria de HR din Romania?

Dan Dobre: Dintr-un anumit punct de vedere, există multe similarități între industria de HR și piața de asigurări de sănătate. În ambele, nevoia de informație este foarte mare, conectarea cu tot ce este nou necesară și schimbul permanent de experiență una dintre condițiile necesare performanței.

Paradigmele specifice industriei de HR au fost și sunt într-o permanentă schimbare, iar noile tehnologii, digitalizarea și concepte precum “engagement” sau “talent management” modifică semnificativ reperele în cadrul comunității. De aceea, opinia noastră este că industria are nevoie de informație, de investiție în talente și de conectare la tot ceea ce este nou.

Signal Connect: Cum vedeți viitorul industriei asigurărilor de sănătate din Romania, în contextul schimbărilor codului fiscal?

Dan Dobre: La o prima vedere, noul Cod Fiscal contribuie printr-o clarificare necesară a beneficiilor de sănătate și a impactului în costurile companiilor și ale angajaților. Scutirea totală de taxe și limita crescută la 400 de Euro anual pentru asigurările voluntare de sănătate vor contribui la o atractivitate mai mare pentru acest beneficiu și la adoptarea lui de mediul de afaceri din România. Credem însă, că industria în sine era, chiar și înainte de aceste modificări, pe un trend crescător și că viitorii ani vor confirma dezvoltarea accelerată începută în 2013.

Signal Connect: Care sunt planurile de viitor ale Signal Iduna în România?

Dan Dobre: Signal Iduna rămâne dedicată planurilor de investiție în România, cu precădere în zona de beneficii extra-salariale. Dorim să contribuim cu expertiza noastră specific și să creștem permanent nivelul soluțiilor și al serviciilor oferite, în strâns parteneriat cu clienții noștri. Suntem într-o perioadă de creștere accelerată, într-un mediu în continuă schimbare și ne bazăm pe faptul că valorile și principiile noastre ne vor ajuta să rămânem optiunea preferată de experții în beneficii din piață.

Signal Connect: Care sunt așteptările dumneavoastră legate de Signal Connect?

Dan Dobre: Signal Connect a devenit, după doar 3 ediții, un eveniment care aparține comunității de HR. Pornită din dorința de a contribui la formarea și dezvoltarea unui grup care să dezbată teme de interes și să fie informat asupra noilor tendințe din domeniu, conferința a devenit o constantă care atrage din ce în ce mai mult interes și energie pozitivă. De aceea, vom continua acest proiect și în anii care urmează, încercând să îi creștem permanent nivelul, prin participarea profesioniștilor din domeniu și a cât mai multor voci reprezentative din industrie.

Conferința de HR Signal Connect a ajuns la cea de-a treia ediție și a avut loc săptămâna trecută, în 22-23 Octombrie 2015 la Sky Restaurant și City Business Centre. Evenimentul a fost organizat de Signal Iduna în parteneriat cu Libero Events.